Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Dansk minister lader tvivlen komme Mugabe til gode

Den genvalgte præsident Mugabe kaldes for diktator, men Christian Friis Bach håber på, at han vil forny sig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks udviklingsminister, Christian Friis Bach (R), venter med at brændemærke Zimbabwes nyligt valgte præsident, Robert Mugabe, og lader tvivlen komme den 89-årige præsident til gode.

Det sker, selvom ministeren ikke selv er begejstret for Mugabes virke som præsident, og selvom iagttagere og kritikere står i kø for at kritisere Mugabe, efter at han i dag blev genvalgt som præsident for en femårig periode.

LÆS OGSÅ

»Hvis vi ser den samme Mugabe som de seneste 15 år har været med til at køre landet i sænk, så vil det være en mindre katastrofe. Men ser vi en Mugabe, der fornyer sig og sikrer fremgang og stærkere demokrati, så må vi tage bestik af det, og så vil vi være klar til at bakke op«, siger Christian Friis Bach.

Minister: Svært at finde perfekt valg i Afrika

Trods forlydender om valgsvindel, mener udviklingsministeren, at det er for tidligt at afgøre, hvorvidt Danmark skal trække udviklingsbistanden til det sydafrikanske valg.

LÆS OGSÅ

»Vi ser klart bekymrende rapporter omkring afholdelsen og stemmeafgivelsen. Dette er på ingen måde et perfekt valg, men det er også svært at finde i Afrika«,

»Vi afgiver ikke dommen endnu, vi afventer, til vi har fået alle rapporter og ser så, hvad vores vurdering vil være«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden