Dansk minister lader tvivlen komme Mugabe til gode

Den genvalgte præsident Mugabe kaldes for diktator, men Christian Friis Bach håber på, at han vil forny sig.

Internationalt

Danmarks udviklingsminister, Christian Friis Bach (R), venter med at brændemærke Zimbabwes nyligt valgte præsident, Robert Mugabe, og lader tvivlen komme den 89-årige præsident til gode.

Det sker, selvom ministeren ikke selv er begejstret for Mugabes virke som præsident, og selvom iagttagere og kritikere står i kø for at kritisere Mugabe, efter at han i dag blev genvalgt som præsident for en femårig periode.

LÆS OGSÅ

»Hvis vi ser den samme Mugabe som de seneste 15 år har været med til at køre landet i sænk, så vil det være en mindre katastrofe. Men ser vi en Mugabe, der fornyer sig og sikrer fremgang og stærkere demokrati, så må vi tage bestik af det, og så vil vi være klar til at bakke op«, siger Christian Friis Bach.

Minister: Svært at finde perfekt valg i Afrika

Trods forlydender om valgsvindel, mener udviklingsministeren, at det er for tidligt at afgøre, hvorvidt Danmark skal trække udviklingsbistanden til det sydafrikanske valg.

LÆS OGSÅ

»Vi ser klart bekymrende rapporter omkring afholdelsen og stemmeafgivelsen. Dette er på ingen måde et perfekt valg, men det er også svært at finde i Afrika«,

»Vi afgiver ikke dommen endnu, vi afventer, til vi har fået alle rapporter og ser så, hvad vores vurdering vil være«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce