Oprør. Vrede demonstranter bærer en kiste med en afdød gennem Kairos gader under dagens demonstration.
Foto: Amr Nabil/AP

Oprør. Vrede demonstranter bærer en kiste med en afdød gennem Kairos gader under dagens demonstration.

Internationalt

Døde bæres til moske: »Det er forfærdelige scener«

Korrespondenter tweeter fra uroplaget plads i det centrale Kairo.

Internationalt

Der går i øjeblikket ikke længe mellem meldingerne om nye dræbte i demonstrationerne efter fredagsbønnen i Egypten.

I Kairo gik Morsi-tilhængere i protest fra flere af byens moskeer mod den centrale Ramsesplads. Nogle af demonstrationerne blev standset på vejen af politi og militær og civile, der støtter militæret.

Allerede inden demonstrationerne gik i gang, havde den egyptiske overgangsregering truet med at politi og militær ville slå hårdt ned, og havde fået beføjelser til at bruge dødbringende våben for at beskytte sig selv og offentlige institutioner mod angreb.

LÆS OGSÅ

Især på Ramsespladsen meldes der om mange dræbte. BBC's korrespondent Jeremy Bowen har været i moskeen på pladsen, hvor de døde bliver bragt hen:

»Nu er der 11 døde i moskeen, hvor jeg befinder mig - omkring 800 meter fra Ramsespladsen. Demonstrationerne var fredelige til at begynde med. Så blev en politistation i udkanten af pladsen angrebet af stenkastere. Civile, der bakker op om militæret, støder sammen med Moris-støtter og fra da af eskalerede situationen hurtigt, og der blev affyret tåregas og automatvåben fra politistationen«, skriver mellemøstkorrespondenten:

»Ligene bliver svøbt i grønne bedetæpper og så båret ovenpå, hvor de bliver pakket ind i hvide ligklæder. Det er forfærdelige scener«

Flere sårede

Også andre steder i landet meldes der om døde og sårede. I byen Fayoum syd for Kairo er fem ifølge hospitalskilder blevet dræbt og 70 såret, skriver Reuters.

I byen Damietta i den nordlige del af landet meldte myndighederne om otte dræbte.

LÆS OGSÅ

Dagens demonstrationer - som Det Muslimske Broderskab har døbt 'Vredens dag' - er en reaktion på den militærstøttede overgangsregerings angreb på Morsi-støtter i onsdags.

Her blev mere end 600 dræbt og over 4.000 såret, da sikkerhedsstyrker rykkede ind i to protestlejre, hvor demonstranter har holdt til i protest mod militærets kup i starten af juli, hvor præsident Mohamed Morsi blev afsat.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden