Nødhjælp. Unicef sendte i går 90 ton nødhjælpsudstyr af sted til Tyrkiet, hvor strømmen af syriske flygtninge fortsætter. - Foto:
Foto: Gregorio Borgia/AP

Nødhjælp. Unicef sendte i går 90 ton nødhjælpsudstyr af sted til Tyrkiet, hvor strømmen af syriske flygtninge fortsætter. - Foto:

Internationalt

Syriske flygtningelejre får nødhjælp sendt fra Danmark

Nødhjælpsorganisationen Unicef har sendt 90 ton nødhjælp til syriske flygtninge i Irak fra sit danske lager.

Internationalt

Uroen i Syrien har ført til, at over 200.000 syrere er flygtet til nabolandet Irak. De har i går fået nødhjælp sendt fra Unicefs lager i København.

Det forklarer Unicefs generalsekretær, Steen M. Andersen.

»Vi har sendt 90 ton nødhjælpsudstyr af sted. Der har blandt andet været behov for vandrensningsudstyr og medicin til behandling af luftvejssygdomme«.

»Vi har også sendt undervisningsmateriale og legeredskaber som en slags psykisk førsteberedskab til børnene i lejrene«, siger Steen M. Andersen.

Nødhjælpen blev i fredags hentet på Unicefs lager og kørt til Kastrup Lufthavn, hvorfra det i går blev fløjet til byen Erbil, der er hovedstad i den kurdiske region i Irak.

Intet tyder på, at behovet bliver mindre
Fra lufthavnen i Erbil er nødhjælpen kørt med lastbiler ud til flygtningelejrene, hvor man anslår, at der er kommet yderligere 20.000 børn til i løbet af den seneste to en halv uge.

Selv om der er tale om et stort parti nødhjælp, arbejder Unicef på at få sendt mere nødhjælp til området, så snart det er muligt.

»I det omfang vi overhovedet kan skaffe midler til at betale for det - og der er jo ikke noget, der tyder på, behovet bliver mindre - vil vi øge arbejdsindsatsen for at hjælpe i området«, siger Steen M. Andersen.

Størstedelen af aktionen blev muliggjort af en donation fra regeringen i Kuwait på 5,8 millioner dollar.

Nødhjælpen fra lageret i København kommer, blot nogle dage efter at 12 lastbiler fra Tyrkiet kom til området med Unicef-nødhjælp.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce