Fogh: Jeg har fået konkrete informationer om, at Assad står bag kemisk angreb

Kemisk angreb kræver håndfast reaktion fra det internationale samfund, siger Natos generalsekretær Anders Fogh.

Internationalt

Der er ikke længere tvivl om, at det var det syriske regime, der onsdag 21. august kastede kemiske våben over en række forstæder til Damaskus.

Det siger Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen på et pressemøde.

»Jeg har fået konkrete informationer og uden at gå for meget i detaljer, kan jeg fortælle, at jeg er personligt overbevist om, at et kemisk angreb har fundet sted, og at det syriske regime er ansvarlig«, siger han.

LÆS OGSÅ

Ubeskrivelige gerninger
Anders Fogh Rasmussen gentager desuden, at det internationale samfund bliver nødt til at reagere på det kemiske angreb.

»Vi mener, at disse ubeskrivelige gerninger, som har kostet flere hundrede mænd, kvinder og børn livet, ikke må ignoreres«, siger Anders Fogh Rasmussen på pressekonferencen:

»Jeg tror, at der er enighed om, at vi har brug for en håndfast international rekaktion for at undgå kemiske angreb i fremtiden. Det ville sende, mener jeg, et farligt signal til diktatorer over hele verden, hvis vi ikke reagerer«.

Frankrig vil fremlægge beviser

Frankrig vil ifølge BBC i dag også fremlægge sine egne beviser for, at det var Bashar al-Assads styre, der stod bag det kemiske angreb.

»Vi vil give parlamentsmedlemmer alt det, vi har, som har været hemmeligstemplet indtil nu, for at give dem muligheden for forstå det uacceptable angreb«, sagde den franske ministerpræsident Jean-Marc Ayrault.

Landets præsident, Francois Holland, ønsker sammen med den amerikanske præsident, Barack Obama, at straffe Syrien militært.

Men presset på ham vokser for at sende spørgsmålet til afstemning, ligesom det er blevet i USA og Storbritannien.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce