Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hovedpersonerne. Formand for oppositionspartiet 'Fremskrittspartiet', Siv Jensen, Norges statsminister siden 2005, Jens Stoltenberg fra 'Arbeiderpartiet' og formanden for oppositionspartiet 'Høyre', Erna Solberg

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stoltenberg haler ind på sin konkurrent forud for norsk valg

Det sikre nederlag til Stoltenberg synes pludselig knap så sikkert.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det norske valg på næste mandag ud til at blive langt mere spændende end hidtil antaget.

Ifølge nye meningsmålinger fra norsk TV2 vinder statminister Jens Stoltenberg og hans parti 'Arbeiderpartiet' ind på Erna Solbergs parti Høyre, hvis fremgang ser ud til at være gået i stå de seneste par dage.

Det sker, efter at målingerne hele foråret og sommeren har peget på, at Erna Solberg og hendes parti Høyre ville overtage magten fra Stoltenbergs nuværende ’rødgrønne’ regering i en overlegen sejr med Siv Jensens parti Fremskriitspartiet - og det udenom de borgerlige midterpartier.

LÆS OGSÅ

Usikkert grundlag for landsfader

En meningsmåling publiceret i den norske avis 'Verdens Gang' viser, at Stoltenberg står til at få den største opbakning fra de adspurgte vælgere på 45,8 procent, hvor Erna Solberg står til at få 44,8 procent.

Stoltenberg oplevede for fire år siden en stor opbakning og omfavnelse af det norske folkefærd ved Stortingsvalget i 2009, hvor hans parti fik i alt 64 mandater ud af de 196.

Det betød en dobbelt så stor opbakning til Stoltenberg, som de to andre partier i regeringen tilsammen.

Men meningsmålingerne har over en længere periode peget på, at Stoltenberg ikke ville få medvind. 5. august svarede 47 procent af de adspurgte vælgere, at de foretrak Solberg som regeringsleder, hvorimod 39 procent svarede, at de gerne ville beholde Stoltenberg.

LÆS OGSÅ

Stoltenberg har været statsminister i to regeringsperioder - fra 2001 til 2005 og igen fra 2005 til 20013.

Han var statsleder under bombeangrebet i Oslo og den efterfølgende massakre på Utøya af Anders Behring Breivik, hvor han indtog en rolle som landsfader.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden