Noget tyder på, at Irans udenrigsminister, Javad Zarif, og Irans præsident, rækker en forsigtig hånd ud til Vesten på de sociale medier.
Foto: Ebrahim Noroozi/AP

Noget tyder på, at Irans udenrigsminister, Javad Zarif, og Irans præsident, rækker en forsigtig hånd ud til Vesten på de sociale medier.

Internationalt

Iran fordømmer holocaust

De nye ledere i Iran forsøger sig med en ny retorik over for Israel og Vesten.

Internationalt

Irans udenrigsminister har på sin facebookvæg lagt et interview med det iranske Tasnim News Agency, hvori han fordømmer holocaust. Det står i skærende kontrast til udmeldingerne fra den tidligere præsident Mahmoud Ahmadinejad, som ved flere lejligheder har nægtet, at holocaust har fundet sted.

»Vi fordømmer massakren på jøder udført af nazister, og vi fordømmer massakren på palæstinensere udført af zionister«, skriver Javad Zarif, Irans udenrigsminister, på sin facebookvæg.

God nytår til alle jøder Også på Twitter er der nye toner fra Zarif, der ønsker alle jøder 'Happy Rosh Hashanah' (godt nytår).

I et tweet til Zarif skriver en kvinde, at nytåret ville være endnu bedre, hvis han ville gøre op med Irans tidligere udtalelser om, at holocaust ikke har fundet sted.

Til det svarede ministeren: »Jeg har aldrig benægtet det. Den mand, der påstås at have nægtet det, er væk. Godt nytår«.

Nye tider i Iran

Efter otte år med Ahmadinejad som præsident i Iran tyder de seneste udtalelser på, at den nye iranske regering forsøger sig med en mere forsonende tone over for Israel og Vesten.

Irans nye præsident, Hassan Rouhani, erklærer på sin Twitter-profil, at han er klar til indgå seriøse og substantielle forhandlinger med Vesten omkring Irans atomprogram. Twitterprofilen er ikke officielt bekræftet fra styrets side, men ifølge flere Iran-kendere styres profilen fra præsidentkontoret.

LÆS OGSÅ

Eksperter har tidligere vurderet, at den nye iranske regering forsøger at imødekomme Vesten, så flere af de handelssanktioner, der lige nu hænger over Iran, kan blive fjernet og dermed give nyt håb til iransk økonomi.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce