Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
FLYGTNINGESTRØM. FN anslår, at borgerkrigen i Syrien har drevet omkring syv millioner på flugt.
Foto: Mohammad Hannon (arkiv)/AP

FLYGTNINGESTRØM. FN anslår, at borgerkrigen i Syrien har drevet omkring syv millioner på flugt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flygtningehjælpen: Ny asylpraksis kommer ikke til at betyde det store

Flertallet af Syriens flygtninge vil helst hjem igen, vurderer Dansk Flygtningehjælp.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De borgerlige partiers frygt for, at Danmark bliver skyllet over af en flygtningebølge fra Syrien som følge af en praksisændring i Flygtningenævnet, er ubegrundet.

Det vurderer Dansk Flygtninghjælps generalsekretær, Andreas Kamm, der flere gange har besøgt flygtningelejre i Syrien og dets nabolande:

LÆS OGSÅ

»Det er helt umuligt at sige noget om, men jeg tror ikke, at det kommer til at betyde vældig meget. Vi kender området, vi arbejder massivt dernede, og det er mit indtryk derfra, at folk venter på at komme hjem, selv om det er svært at se muligheden. Så jeg har ikke en forestilling om, at der sidder en hel masse mennesker, der gerne vil til Europa«, siger han til Politiken.

Jeg har ikke en forestilling om, at der sidder en hel masse mennesker, der gerne vil til Europa

Minimalt pres på Europa
Flygtningenævnet er et domstolslignende forvaltningsorgan, der behandler klager vedrørende asylrelaterede afgørelser, som Udlændingestyrelsen har truffet.

Nævnets praksisændring betyder, at flygtninge fra de områder i Syrien, hvor der er hårde kampe og overgreb mod civile, ikke længere behøver at være personligt forfulgt for at kunne søge asyl. Nu er det nok at komme fra de pågældende områder.

Dansk Flygtninghjælp har medlemmer i Flygtningenævnet, og Andreas Kamm fortæller, at han da også er glad for nævnets beslutning, fordi han mener, at den afspejler, hvor alvorlig situationen er i Syrien.

Han peger samtidig på, at flygtningetrykket fra Syrien i forvejen ikke er særlig stort på vores kontinent:

»UNHCR (FN's Flygtningehøjkommissariat, red.) bad for nogle måneder siden Europa om at løfte 10.000 flygtninge ud af Mellemøsten. 10.000 i en europæisk kontekst er et meget lille tal«, siger Kamm.

»Sverige alene har årligt 45.000 asylansøgere fra hele verden. Danmark forventer omkring 7.000 i år, så det er vel et udtryk for, at alle er enige om, at hjælpen gives og skal gives i nærområderne, i det omfang det overhovedet er muligt, så folk ikke er nødt til at flygte længere væk, fordi de syrere, der er i nabolandene, ønsker at komme hjem og genopbygge deres huse og byer«.

En anderledes krise

Generalsekretæren fastslår, at krisen i Syrien er anderledes, end dem man har set i flere afrikanske lande:

LÆS OGSÅ

»I visse afrikanske lande har hjemlandets forhold jo været helt udsigtsløse og håbløse i lang tid. Mange syrere, som jeg har talt med, vil egentlig bare gerne have, at det blev som før - altså at der kom fred, så deres børn kan gå i skole, de kan gå på arbejde og passe deres ting«, siger han.

FN anslår, at borgerkrigen i Syrien har drevet omkring syv millioner mennesker på flugt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden