Nu er der 'kun' 168 millioner børnearbejdere på kloden

Det går den rette ved med udryddelsen af børnearbejde, men det går for langsomt, siger FN-organisation.

Internationalt

Antallet af børnearbejdere på globalt plan er faldet med knap en tredjedel siden år 2000, viser en ny rapport fra FN's Internationale Arbejdsorganisation (ILO).

Rapporten er offentliggjort før en stor international konference om børnearbejde i Brasilien i oktober.

De aktuelle tal fra FN-organisationen viser, at der sidste år var 168 millioner børnearbejdere, mens tallet for 13 år siden var 246 millioner.

Bevæger sig i den rigtige retning

Rapporten sætter også fokus på, at antallet af børn, der arbejder med risikobetonede eller sundhedsskadelige opgaver, er faldet fra 171 millioner til 85 millioner siden 2000.

»Vi bevæger os i den rigtige retning, men det går stadig for langsomt«, siger ILO's generalsekretær, Guy Ryder.

»Hvis vi seriøst ønsker at udrydde børnearbejde inden for en overskuelig fremtid, så skal vi tage grundigt fat i dette problem på alle niveauer. Der er 168 millioner gode grunde til at gøre dette«, siger generalsekretæren i en pressemeddelelse.

ILO har sat som mål at udrydde alt farligt børnearbejde inden 2016. Dette arbejde inkluderer job inden for landsbrug, minedrift og byggeri.

»Men vi kommer næppe til at nå det mål - ikke som indsatsen er i øjeblikket«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce