Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Nigerianske skoleelever skudt ned af formodede islamister

Militante har angrebet en skole i det nordøstlige Nigeria.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Militante angrebsmænd brød i dag ind på en sovesal på en landbrugsskole i Nigeria.

Her skød og dræbte de en lang række studerende. Det skriver BBC. Ifølge nyhedsbureauet AP er mindst 40 døde, siger en kilde på det lokale hospital.

De yderligere 1000 studerende på skolen flygtede under angrebet.

Skolen ligger i delstaten Yobe, der grænser op mod Niger. Den del af Nigeria har over længere tid været i undtagelsestilstand på grund af voldsomme angreb udført af den islamiske terrororganisation Boko Haram.

Satte ild på skolen
Gruppen kæmper for at vælte den nigerianske regering. I stedet vil de oprette en islamisk stat.

Ifølge en militærkilde, som det franske nyhedsbureau AFP taler med, satte de militante angribere ild til klasselokalerne på landbrugsskolen.

Hvis det er Boko Haram, der står bag angrebet, er det ikke første gang, de er gået specifikt efter skoler. I juni måned angreb de to andre skoler i området, hvor de dræbte over 70 elever og lærere.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden