Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

USA kan lukke om 48 timer

I hvert fald, hvis de amerikanske politikere ikke når til enighed om budgetlov.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Repræsentanternes Hus har vendt tommelfingeren nedad for et budgetforslag, der skal sikre den offentlige sektor i USA penge frem til midten af november.

Det betyder, at det offentlige USA kan stå tilbage med en dækningsløs check på tirsdag, hvis ikke forslaget ender med at gå igennem.

Budgetforslaget er godkendt i den amerikanske kongres' ene kammer Senatet, men mangler stadig at gå gennem det andet kammer, Repræsentanternes Hus.

Vil af med sundhedsforsikring
I Repræsentanternes Hus har den reublikanske opposition overtal, og der er blevet stillet store krav til Obamas plan om sundhedsforsikring til alle amerikanere. Faktisk vil mange republikanere ikke stemme budgetforslaget igennem med mindre al støtte bliver trukket til projektet.

DEBAT

Senest har republikanerne krævet, at sundhedsplanen udskydes et år, før de vil stemme ja. Indtil nu har demokraterne sagt nej til det forslag, og de kritiserer det republikanske flertal i Republikanernes Hus for at obstruere lovgivningsarbejdet.

Bliver budgetforslaget ikke vedtaget, betyder det, at omkring 800.000 føderalt ansatte bliver sendt hjem på ubetalt orlov, at militærpersonalets løn bliver forsinket, at ansatte i Det Hvide Hus måske bliver bedt om at blive hjemme, at ansøgning om visum ikke kan blive behandlet og at statsdrevne naturparker må lukke.

Sidste gang USA stod i en situation, hvor den føderale regering måtte lukke, fordi der ikke kunne opnås et budgetforlig, var for 17 år siden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden