Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Evan Vucci/AP
Foto: Evan Vucci/AP

STRID. Republikanerne har blokeret for budgetforhandlinger for at ramme den demokratiske præsidents sygesikringsreform. Det kan give stilhed i USA's offentlige bygninger. Her interiør fra Kongressen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA: Hobevis af statsansatte sendes hjem

Vigtige statsfunktioner fungerer ikke, da medarbejdere må hjemsendes efter betalingsstandsning.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Knap en million statsligt ansatte bliver blevet sendt hjem, fordi USA er gået i betalingsstandsning.

Republikanernes forsøg på at bremse præsident Barack Obamas nye sygesikringsreform kommer til at kunne mærkes for mange af de offentligt ansatte, der får deres løn fra Washington.

Listen over hjemsendte er lang. Blandt andet bliver flysikkerhedsinspektørerne nu udelukket fra deres arbejde med at kontrollere flyenes vedligeholdelse og om piloterne lever op til sikkerhedsbestemmelserne, skriver nyhedsbureauet AP.

LÆS OGSÅ

Den amerikanske sundhedsstyrelses center for epidemiologi, Center for Disease Control, indstiller størstedelen af sit arbejde med at følge mystiske sygdomsudbrud og registrere tilfælde af farlige, smitsomme lidelser.

Fødevarestyrelsen indstiller hovedparten af sine kontrolopgaver, men fortsætter dog kødkontrollerne.

Skattekontorer lukker
Landets skattevæsen fungerer fortsat, når det gælder indbetalingerne. Men der vil ikke ske nogen form for kontroller af skatteforhold og skattecentrene vil være lukkede for henvendelser fra offentligheden.

LÆS MERE

Der er seks mand om bord på den internationale rumstation, der styres fra NASA's kontrolcenter i Houston. Det opererer stadig, så deres sikkerhed er ikke i fare. Men mange af organisationens rumprogrammer indstilles indtil videre.

Arbejdstilsynets kontrollører er blandt de statsansatte, der er sendt hjem. De vil udelukkende besøge arbejdspladser, hvis der er tale om en reel fare for de ansatte.

Militæret er undtaget
Det amerikanske forsvar fungerer fortsat, men halvdelen af de civilt ansatte udelukkes nu fra deres arbejde som følge af betalingsstandsningen. Nogle vil blive bedt om at møde op, men vil ikke kunne få løn før betalingsstandsningen ophæves igen.

LÆS MERE

En lang række af USA's berømte museer og attraktioner lukkes. Det gælder museer og naturparker rækkende fra Alcatraz-øen ved San Francisco til Yosemite-naturparken i Californien. I Washingtons National Zoo fodres dyrene, men gæster vil ikke have adgang. Selv de kameraer, der via internettet viser den zoologiske haves to pandaer slukkes.

FCC holder fri

Telestyrelsen FCC lukker og slukker næsten også helt. Enkelte ansatte bliver tilbage, blandt andet for at overvåge, om vigtige kommunikationskanaler såsom flytrafikkens radiotrafik forstyrres.

Regeringens etiske råd indstiller stort set alle aktiviteter og tilføjer over for sine ansatte, at alle betalte orlovsordninger stilles i bero, fordi betalingsstandsningen overtrumfer medarbejdernes rettigheder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden