Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JR RDH/AP
Foto: JR RDH/AP

Aktivist. Billede fra slutningen af september i år. For et år siden var Malala Yousafzai tæt på at miste livet. I dag er hun aktiv i kampen for uddannelse til alle.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdensberømt skolepige vinder EU-pris

Sakharov-prisen for tankefrihed går til Malala Yousafzai.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den pakistanske skolepige og aktivist Malala Yousafzai vinder Europaparlamentets menneskerettighedspris, skriver BBC.

Prisen anses for at være Europas vigtigste menneskerettighedspris.

Den nu 16-årige Malala Yousafzai blev for et år siden skudt i hovedet af en talebaner, mens hun sad i en skolebus på vej hjem fra skole i Swat-daleni Pakistan. Hun havde forinden på sin blog protesteret over Talebans forbud mod skoleundervisning til piger.

POLITIKEN MØDER MALALA:

Malala Yousafzai overlevede og modtog herefter behandling og genoptræning på et britisk hospital. Hun har siden holdt tale for FN's Generalforsamling og er en blandt 259 kandidater til at vinde Nobels Fredspris i år, som annonceres i morgen.

I selskab med Mandela og Suu Kyi

Syv mennesker var nomineret til EU-prisen, herunder den amerikanske whistleblower Edward Snowden, de etiopiske journalister Eskinder Nega og Reeyot Alema samt tyrkiske Erken Gündüz - også kaldet Standing Man - for hans stille protest under demonstrationerne i Tyrkiet i foråret.

LÆS OGSÅ

Sidste år gik prisen til to fængslede iranske systemkritikere - advokaten Nasrin Sotoudeh og filminstruktør Jafar Panah.

Prisen er opkaldt efter den sovjetiske systemkritiker Andrej Sakharov og har eksisteret siden 1988.

Blandt de tidligere modtagere er Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandela, Myanmars oppositionsleder Aung San Suu Kyi og tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden