Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Malta: Middelhavet er blevet en kirkegård

Malta føler sig svigtet af resten af Europa efter endnu en tragedie med flygtningebåd i Middelhavet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maltas premierminister, Joseph Muscat, siger, at det europæiske farvand tæt på Afrika er ved at blive en kirkegård, efter at endnu en overfyldt båd med indvandrere fra Afrika er forlist og omkring 50 er druknet.

»Vi føler os svigtet af Europa. Jeg ved ikke, hvor mange flere mennesker, der skal dø på havet, før der bliver grebet ind«.

LÆS OGSÅ

»Vi vil sørge for at blive hørt ved det næste EU-topmøde«, siger Muscat og tilføjer, at det var hurtig indgriben fra Italien og Malta, der reddede et stort antal liv.

Den overfyldte båd forliste i går omkring 100 kilometer syd for den italienske ø Lampedusa og 110 kilometer fra Malta.

Flere end 300 omkom i sidste uge
Forliset skete efter et katastrofalt bådforlis i sidste uge, hvor flere end 300 flygtninge på vej til Europa omkom ud for middelhavsøen Lampedusa.

Muscat siger, at mindst 27 er bekræftet omkommet, mens det italienske nyhedsbureau Ansa skriver, at omkring 50 lig er bjærget op fra havet - deriblandt kvinder og omkring 10 børn.

»Et skib fra Malta har samlet omkring 150 overlevende op«, siger Muscat.

Den italienske flåde har reddet omkring 50 overlevende og en stor redningsoperation fortsætter i dag.

EU-kommissær: Ord skal bakkes op af handling

En italiensk helikopter med 10 overlevende børn landede i går på Lampedusa, hvor hundredvis af indvandrere allerede venter på at få behandlet deres sager i overfyldte modtagelsescentre.

LÆS OGSÅ

»I kølvandet på Lampedusa-tragedien har vi hørt solidariske udmeldinger fra alle EU-lande, men disse vil forblive tomme ord, hvis de ikke følges op af konkrete tiltag«, siger EU's kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström, i en pressemeddelelse.

Det anslås, at mellem 17.000 og 20.000 migranter i de seneste 20 år er omkommet på havet på vej til Europa fra Afrika i små overfyldte fiskerbåde og synkefærdige fartøjer.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden