Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Terre des Hommes
Foto: Terre des Hommes

Pædofili. Billedet viser den animerede filippinske pige, Sweetie, som organisationen Terre des Hommes har brugt som lokkedue til at opspore pædofile på internettet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ngo afslører 1.000 pædofile på internettet

Ngo identificerede pædofile fra 71 forskellige lande ved hjælp af animeret lokkedue.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pædofile har frit spil på nettet, og en ny alarmerende trend buldrer frem: seksuel udnyttelse af børn over webcam for penge.

Sådan lyder advarslen fra den hollandske del af organisationen Terre des Hommes, som arbejder for børns vilkår i verden. Organisationen har ved hjælp af avanceret computeranimation narret og identificeret 1.000 pædofile fra 71 forskellige lande inklusive Danmark.

LÆS OGSÅ

Ifølge organisationen sværmer internettet med pædofile fra hele verden, og tendensen er, at mænd fra rige lande betaler for at se børn fra fattige lande blive udsat for seksuelle overgreb af enten andre børn eller voksne.

En animeret lokkedue
Terre des Hommes poserede igennem en periode på 10 uger på internettet som en 10-årig pige fra Filippinerne ved navn Sweetie.

Men der var ikke tale om nogen helt almindelig pige.

Sweetie er i virkeligheden en computeranimation, som narrede personerne i den anden ende til at tro, at de chattede over webcam med et rigtigt barn, som de tilbød penge for at udføre seksuelle handlinger.

DOKUMENTATIONse Terre des Hommes kortfilm om 'Sweetie'(eksternt link)

»På kun 10 uger identificerede vi 1.000 personer, som forsøgte at betale os for sex. Med flere ressourcer og mere tid kunne det have været 10.000 eller 50.000. Vores researchere var overvældede«, siger Hans Guijt, som stod i spidsen for projektet for Terre des Hommes.

»Mens de troede, at de snakkede med en 10-årig pige, opsporede vi dem ved hjælp af offentligt tilgængelige oplysninger sammenholdt med de ting, de fortalte til Sweetie. De her mennesker tror, at de er usynlige. Derfor var det relativt nemt at finde frem til dem«, siger Hans Guijt.

Man behøver kun at lede

Han forklarer, at organisationen har overdraget al sit materiale til politimyndigheder i de relevante lande, og at Terre des Hommes stiller sin ekspertise og computeranimation til rådighed for interesserede politimyndigheder, som vil gå aktivt ind i kampen mod seksuel udnyttelse af børn på internettet.

LÆS OGSÅ

»De enkelte lande er nødt til at tage ansvar for deres egne sexforbrydere. Vi har brug for proaktiv handling fra politimyndighedernes side. Vores research har for det første vist, hvor omfattende det her er, og hvor nemt det er at finde frem til de her personer. For det tredje, at alt, man behøver at gøre, er at lede efter dem«, siger Hans Guijt.

Ifølge FN og det amerikanske forbundspoliti, FBI, leder 750.000 personer på ethvert givent tidspunkt på internettet efter video eller billedmateriale af børn, der bliver udnyttet seksuelt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden