Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sang Tan /AP
Foto: Sang Tan /AP

FORBILLEDE. Nelson Mandela bliver begravet den 15. december i Qunu i Syafrika sammen med sine tre afdøde børn. Præsident Obama vil blandt flere stats- og regeringsledere deltage i statsbegravelse.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paven: Mandela vil inspirere generationer

Pave Frans hylder Nelson Mandelas kamp for at skabe retfærdighed

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paven roser forbilledet for anti-apartheid, ikke-vold, forsoning og sandhed. Nelson Rolihlahla Mandela.

»Jeg beder til, at den afdøde præsidents eksempel vil inspirere generationer af sydafrikanere til at sætte retfærdighed og det fælles gode på forkant med deres politiske ambitioner«, siger pave Frans ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Paven roser ligeledes Nelson Mandelas »stålfaste engagement« for at fremme den menneskelige værdighed hos alle landets borgere og skabe et nyt Sydafrika, som er bygget på et solidt fundament af ikke-vold, forsoning og sandhed.

Syadfrikas første sorte præsident sov i går ind efter længere tids sygdom i en alder af 95 år. Det erklærede Sydafrikas nuværende præsident Jacob Zuma i en tale i nat.

Nelson Mandela var svækket af en svær lungeinfektion, da døden indtraf. I den sidste tid pendlede han ind og ud af hospitalet i en kritisk tilstand.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden