Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
FORBILLEDE. Nelson Mandela bliver begravet den 15. december i Qunu i Syafrika sammen med sine tre afdøde børn. Præsident Obama vil blandt flere stats- og regeringsledere deltage i  statsbegravelse.
Foto: Sang Tan /AP

FORBILLEDE. Nelson Mandela bliver begravet den 15. december i Qunu i Syafrika sammen med sine tre afdøde børn. Præsident Obama vil blandt flere stats- og regeringsledere deltage i statsbegravelse.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paven: Mandela vil inspirere generationer

Pave Frans hylder Nelson Mandelas kamp for at skabe retfærdighed

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paven roser forbilledet for anti-apartheid, ikke-vold, forsoning og sandhed. Nelson Rolihlahla Mandela.

»Jeg beder til, at den afdøde præsidents eksempel vil inspirere generationer af sydafrikanere til at sætte retfærdighed og det fælles gode på forkant med deres politiske ambitioner«, siger pave Frans ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Paven roser ligeledes Nelson Mandelas »stålfaste engagement« for at fremme den menneskelige værdighed hos alle landets borgere og skabe et nyt Sydafrika, som er bygget på et solidt fundament af ikke-vold, forsoning og sandhed.

Syadfrikas første sorte præsident sov i går ind efter længere tids sygdom i en alder af 95 år. Det erklærede Sydafrikas nuværende præsident Jacob Zuma i en tale i nat.

Nelson Mandela var svækket af en svær lungeinfektion, da døden indtraf. I den sidste tid pendlede han ind og ud af hospitalet i en kritisk tilstand.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden