Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Roberto Schmidt/AFP
Foto: Roberto Schmidt/AFP

Taktløst. Flere engelske medier kritiserer det nu så berømmede selvportræt, som Helle Thorning-Schmidt tog af sig selv, David Cameron og Barack Obama ved en mindehøjtidlighed for Nelson Mandela.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thornings selfie får hug i britisk presse

En mindehøjtidlighed er ikke det rette tidspunkt at fornøje sig med sjove selvportrætter.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et billede af den danske statsminister med karakteristisk udstrakte selfie-arme gik viralt i går og er forsidestof internationalt i dag.

Blandt andet i Storbritanien, hvor optrinnet bliver kritiseret.

'No selfie respect, Cam and Obama in cheesy pic' skriver britiske The Sun, der finder det upassende at tage sjove selvportrætter til en mindehøjtidlighed for afdøde Nelson Mandela, der blev hyldet ved en stor mindehøjtidligehed i Sydafrika i går.

Her sad Helle Thorning-Schmidt (S) i smørhullet mellem to af verdens mest magtfulde mænd, David Cameron og Barack Obama, og kunne ikke dy sig for at hive sin mobiltelefon op af dametasken og forevige øjeblikket.

LÆS MERE

The Sun spørger også på sin hjemmeside; 'Er det dårlig smag at tage en selfie til en begravelse?'

Daily Mirror er også kritisk, og ledsager det nu verdensberømte billede af kommentaren 'idiotisk' skrevet med versaler på avisens forside.

The Times skriver i dag, at Obama tester grænserne for 'begravelses-etikette' med gårsdagens populære selvportræt.

Seriøse, da det gjaldt
Hos avisen The Guardian maner journalist John Crace til besindighed.

»Hvis man er overfølsom over for, at Obama, Cameron og Thorning-Schmidt morer sig, rammer man uden for skiven«, skriver han for The Guardian.

»Havde de grinet gennem hele mindehøjtideligheden, ville det have været en fejl. Men det gjorde de ikke. De var seriøse, da det var påkrævet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden