0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Roberto Schmidt/AFP
Foto: Roberto Schmidt/AFP

Selfie. Billedet af den danske statsminister, der sammen med USA's præsident og den britiske premierminister tager et selvportræt med mobiltelefonen til Mandela-mindehøjtideligheden i Sydafrika, er hurtigt blevet verdenskendt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thorning om 'selfie': Det var ikke upassende

Det viser, at stats- og regeringscheferne også bare er mennesker, siger statsministeren.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Helle Thorning-Schmidt (S) er netop vendt hjem fra Sydafrika, hvor hun deltog i mindehøjtideligheden for afdøde Nelson Mandela.

Den danske statsminister afviser, at den såkaldte 'selfie', som Helle Thorning-Schmidt tog under ceremonien, og som hurtigt blev verdenskendt, var upassende.

LÆS OGSÅ

»Der var selvfølgelig en vemodighed, men dybest set var det en festlig begivenhed, hvor man også fejrede en mand, som har levet i 95 år og har opnået så meget i sit liv. Det var et stort stadion, det foregik på«, siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

»Der var dans på lægterne. Sang og dans, så på den måde var der en positiv stemning. Og så tog vi et rigtigt sjovt selfie«, tilføjer den danske statsminister.

Der var dans på lægterne. Sang og dans, så på den måde var der en positiv stemning. Og så tog vi et rigtigt sjovt selfie

Var ikke upassende
På billedet ses Helle Thorning-Schmidt sidde storsmilende og posere med USA's præsident, Barack Obama, og den britiske premierminister, David Cameron, imens den danske statsminister med strakt arm tager et selvportræt af de tre med sin mobiltelefon.

Flere har kritiseret Thorning-Schmidt for hendes 'sefie', men selv ser hun ingen problemer med fotoet.

»Det var ikke upassende. Der var masser af billeder den dag. Der blev taget rigtigt mange billeder af Obama, og jeg synes bare, at det var lidt sjovt«, fortæller Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

»Det viser måske også, at når vi mødes stats- og regeringscheferne, så er vi også bare mennesker, som har det sjovt sammen«, forklarer hun.

Thorning bad om billedet

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er også vendt hjem til hverdagen efter mindehøjtideligheden i Sydafrika.

Han har onsdag været til spørgetime i parlamentet i den britiske hovedstad, London, og her blev han spurgt ind til, hvad der skete i forbindelse med det foto, der går verden rundt på internettet.

LÆS OGSÅ

Ifølge Cameron var det Thorning-Schmidt, der ville fotografere, skriver flere britiske medier og det franske nyhedsbureau AFP.

»Nelson Mandela spillede en usædvanlig rolle i sit liv og i døden ved at bringe folk sammen«, siger Cameron.

Det viser måske også, at når vi mødes stats- og regeringscheferne, så er vi også bare mennesker, som har det sjovt sammen

»Så selvfølgelig, når et medlem af Kinnock-familien beder mig om et foto, så mente jeg, at det kun ville være høfligt at sige ja«, tilføjer den britiske premierminister ifølge Ritzau.

Han laver også laver sjov med begivenhederne på lægterne på Soccer City Stadion i Johannesburg ved at sige, at han byggede politiske broer. Det er en henvisning til, at Helle Thorning-Schmidt er gift med Stephen Kinnock, søn af Neil Kinnock, der tidligere var leder af Labour, som er Camerons konservative partis store rival i britisk politik.

Cameron siger også til parlamentarikerne i Underhuset, at »man altid skal huske, at der er tv-kameraer på«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…
 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere

  Henter…

  Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i dette første afsnit af musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’, som fortæller om de første årtier: 1970’erne og 1980’erne. Hør første afsnit her.