0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Dødstallet stiger efter terrorangreb på Ruslands stolthed

Russerne begraver døde efter terrorbomber i symbolsk storby.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Denis Tyrin/AP
Foto: Denis Tyrin/AP

Sørgen. Kvinder lægger blomster uden for banegården i Volgograd. 18 mennesker har nu mistet livet i terrorangrebet søndag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag siger familien farvel til den 29-årige Sergei Nalivaiko.

Som det første af ofrene for to blodige bombeangreb i den russiske by Volgograd begraves han på årets sidste dag.

Sergei Nalivaiko var ansvarlig for at tjekke håndbagage på hovedbanegården i Volgograd, hvor en kvindelig selvmordsbomber søndag slog til.

Han døde sammen med flere af sine kolleger; heriblandt den 24 Denis Andreyev, der begraves i morgen.

Dødstal stiger I alt 34 mennesker er omkommet under de to terrorangreb på hovedbanegården søndag og i en trolleybus i går morges.

Dødstallet er her til morgen blevet opgraderet fra 32 til 34 efter at to hårdt sårede er udåndet på de hospitaler, hvor lægerne har kæmpet for at redde deres liv.

18 af de omkomne var til stede på banegården, 15 af dem døde under selvmordsbomben i trolleybussen. To af de omkomne fra terrorangrebet på banegården var børn i 12-13-års alderen.

Ifølge voiceofrussia.com er 65 mennesker stadig indlagt med kvæstelser efter terrorangrebene. Flere af dem er i kritisk tilstand, hvorfor dødstallet kan stige i de kommende dage.

De russiske myndigheder har endnu ikke foretaget afgørende anholdelser i sagen, selv om en lang række mennesker er blevet tilbageholdt og afhørt af politiet.

Den foreløbige efterforskning har udpeget en 26-årig kvinde fra Dagestan som selvmordsbomberen i terrorangrebet på hovedbanegården, mens en endnu ikke identificeret mandlig selvmordsbomber menes at have udløst bomben på trolleybussen.

Den 26-årige kvinde har ifølge russiske medier været gift med to islamister, der er blevet dræbt i kampe med russiske styrker i det nordlige Kaukasus. Kvinder, der tager hævn over deres dræbte familiemedlemmer, ved at angribe civile, er i Rusland kendt som sorte enker.

Identiteten på den formodede selvmordsbomber i trolleybussen er derimod ikke fastlagt.

Politiets teknikere har fundet flere menneskerester af manden på eksplosionsstedet, som er sendt til videre analyser i håb om at få sat et ansigt og navn på ham.

Endnu har ingen påtaget sig skylden for angrebene, men både på gaden i Volgograd og blandt iagttagere peges der på, at militante islamister fra Kaukasus kan stå bag.

Der er samtidiog udbredt enighed om, at angrebet har forbindelse til de forestående vinterolympiske lege, der 7. februar begynder i byen Sotji ved Sortehavet, 690 kilometer fra Volgograd.

PORTRÆT

Sikkerhedsforanstaltningerne ved vinterlegene er enorme, og derfor peger iagttagere på, at det sandsynligvis ikke er her terrorister vil slå til i deres bestræbelser på at skabe frygt i befolkningen og de udenlandske gæster, der rejser til Rusland.

»Angrebene viser de militantes kapacite