AFSLØRET. I denne udbrændte lejlighed fandt politiet den dvd, som fældede folkene bag döner-mordene.
Foto: UWE MEINHOLD/AP

AFSLØRET. I denne udbrændte lejlighed fandt politiet den dvd, som fældede folkene bag döner-mordene.

Internationalt

Tysk politi anholder endnu en mand i blodig nazisag

Nynazister er mistænkt for mord på en politimand og ni udlændinge.

Internationalt

En nynazistisk trio, der gennem seks år har slået minimum en politibetjent og ni tyske indvandrere ihjel, har angiveligt haft endnu en medsammensvoren.

Tysk politi har således anholdt en 37-årig mand, der går under betegnelsen Holger G.

LÆS OGSÅ

Han er mistænkt for lige som de øvrige at være medlem af den nynazistiske gruppe 'Nationalsocialistisk Undergrund' og i forbindelse med mordene at have skaffet kørekort og pas til dem. Det skriver blandt andre BBC.

Tilstod på dvd

Sagen har vakt stor opstand i Tyskland, efter at dens omfang i går blev offentliggjort.

Forbrydelserne er blevet kaldt den værste form for ekstremisme siden de politisk begrundede mord og bankrøverier, som Baader-Meinhof-banden stod bag i 1970'erne og 1980'erne.

Den er blevet oprullet, siden politiet for få dage siden i en udbrændt lejlighed i den østtyske by Zwickau i delstaten Sachsen fandt en dvd, hvor tre personer indrømmede, at de i perioden fra 2000 til 2006 havde dræbt otte personer med tyrkisk baggrund og en enkelt med græsk baggrund.

LÆS OGSÅ

Lejligheden tilhørte en 36-årig kvinde, Beate Z. Hun var samtidig en af de tre, der optrådte på videoen og blev derfor pågrebet kort tid efter fundet.

De to øvrige gerningsmænd, Uwe B., 34 år, og Uwe M., 38 år, havde kort forinden skudt sig selv i en autocamper, som politiet havde omringet i forbindelse med et bankrøveri.

Opererede over hele Tyskland

Dvd'en, der forelå i fire eksemplarer, skulle angiveligt have været sendt til indvandrerforeninger i Tyskland med det formål at terrorisere dem.

Inden fundet var politiet på stort set bar bund. Drabene - som er blevet kaldt döner-mordene, fordi de dræbte næsten allesammen var ejere af kebab-restauranter - var blevet begået over hele Tyskland: I Nürnberg, München, Rostock, Hamburg, Kassel og Dortmund.

Eneste sammenfald var, at de alle blev udført med det samme skydevåben, en tjekkisk pistol med lyddæmper.

Våbnet er siden blevet fundet i Uwe B.'s og Uwe M.'s lejlighed i Zwickau.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden