Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Afkræftet. Det senest offentliggjorte billede af Abdulhadi al-Khawaja viser, hvor hårdt medtaget han er blevet af sultestrejken.

Afkræftet. Det senest offentliggjorte billede af Abdulhadi al-Khawaja viser, hvor hårdt medtaget han er blevet af sultestrejken.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sultestrejkende Bahrain-datter: »Jeg vil aldrig kunne betræde jorden, hvis min far er begravet under den«

Zainab al-Khawajas far sultestrejker på 57. døgn. Nu spiser hun heller ikke.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk-bahraineren Zainab al-Khawaja synes rede til at gå med sin far, Abdulhadi, i døden.

I aftes blev hun anholdt ude foran Bahrains indenrigsministerium, hvor hun beklagede sig over, deres behandling af hendes far, som sultestrejker på 57. døgn og angiveligt er tæt på at dø.

Zainab al-Khawaja, der ligesom Abdulhadi, er menneskerettighedsaktivist, har nu i sympati med sin far fulgt hans eksempel og nægter at spise, og skal man tro hendes blog, som hun senest opdaterede 2. april, mener hun det alvorligt:

LÆS OGSÅ

»Med skræk ser jeg til, mens sultanen (i Bahrain, red.) graver min fars grav. Han graver den dyb og smal, mens han smiler. Jeg ser til med skræk og råber til ham: 'Graver, grav! Men gør graven lidt større. Grav for to og ikke for en«, skriver Zainab al-Khawaja.

»Sørg for at der er plads til os begge, for jeg vil aldrig kunne betræde jorden, hvis min far er begravet under den«.

Far idømt livsvarigt fængsel
Abdulhadi al-Khawaja er shiamuslim og blev sidste år sammen med andre aktivister idømt livsvarigt fængsel for påståede planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimske Bahrain.

På grund af sin dårlige tilstand blev han onsdag overført til et fængselshospital for at komme under lægelig observation.

På sin blog giver Zainab al-Khawaja udtryk for, at hun finder styrke i sin fars stædige kamp for retfærdighed:

»Jeg hører sultanen bande, hans ansigt er rødt af raseri. Han har fundet et andet frø, som min far har plantet. Han maser alt liv ud af det og kaster det ned i graven. Men mens han graver et hjem til døden, ser han ikke frøene af liv omkring ham«, skriver hun.

»Mens tårer af vrede brænder mine kinder, mærker jeg en hånd på min skulder. Jeg ser ind i min fars øjne. Jeg ser ham smile. En solopgang. 'Fortvivl ikke', visker min far. 'Du har været vidne til en sejr. Fejr det'«

Historisk diplomatisk indsats

Borgerorganisationer på Den Arabiske Halvø opfordrer regeringen i Bahrain til øjeblikkelig at frigive al-Khawaja. Og for at øge presset på Bahrain planlægges der demonstrationer blandt andet i London.

LÆS OGSÅ

Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, som også har Bahrain som ansvarsområde, har de seneste tre uger befundet sig i Bahrain for at lægge pres på styret der.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har flere gange understreget, at der bliver ydet en omfattende diplomatisk indsats for at få al-Khawaja løsladt, og han har kaldt det den største konsulærsag i Danmarks historie.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden