Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
DØENDE. Abdulhadi al-Khawaja kan være ganske tæt på at kapitulere.

DØENDE. Abdulhadi al-Khawaja kan være ganske tæt på at kapitulere.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Livstruet dansk-bahrainer er overflyttet til nyt hospital i Bahrain

Hospital i Bahrain vil ikke oplyse om Abdulhadi al-Khawaja er i live.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja er nu så svag, at han er blevet flyttet til et nyt hospital i Bahrain.

Det fortæller Faten Haddad, der arbejder for menneskerettighedsaktivistens advokat Mohamed al-Jishi.

»Han er blevet flyttet hen på et nyt hospital. Vi har ikke fået at vide, hvad problemet er, om han er i koma, eller hvad han er. Vi har blot fået at vide, at det er fordi hans tilstand er kritisk«, siger hun til poltiken.dk

Hospital har ingen kommentarer Det er fra Al Qal’a Hospital i Bahrains hovedstad Manama til Bahrain Defence Force Hospital i byen Rifa’a, at al-Khawaja er blevet flyttet.

Her bekræfter en talskvinde overfor politiken.dk, at man har modtaget danskeren, men afviser at oplyse noget om hans tilstand.

»Den danske ambassadør har lige været her. Det er alt, hvad jeg kan sige«, siger hun

Er al-Khawaja stadig i ved bevisthed eller er han gået i koma?

»Jeg har fået ordre på ikke at give oplysninger om denne patient«.

Men er han fortsat i live?

»Det kan jeg ikke sige noget om«

Stor diplomatisk indsats
Abdulhadi al-Khawaja har ikke spist noget i 57 døgn i protest mod den livstidsdom han og andre aktivister blev idømt sidste år af en domstol i Bahrain.

Han har afvist at modtage næring via drop og indtager i øjeblikket ikke andet end vand. Han har tabt 15 kg og vejer kun 51 kg. Han har svært ved at bevæge sig, og hans blodcirkulation er ifølge lægen meget dårlig.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har flere gange understreget, at der bliver ydet en omfattende diplomatisk indsats for at få al-Khawaja løsladt, og han har kaldt det den største konsulærsag i Danmarks historie.

Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, der også har Bahrain som ansvarsområde, har eksempelvis været i Bahrain de sidste tre uger for at lægge pres på styret der.

Indtil videre har det dog ikke rokket ved holdingen i Bahrain. Her mener man, at Abdulhadi al-Khawaja er blevet dømt retfærdigt.

Datter sultestrejker også

Den danske statsborgers familie har i den tid, Abdulhadi al-Khawaja har sultetrejket, desperat forsøgt at påvirke situationen, og i går førte det til, at al-Khawajas datter Zainab blev anholdt.

Angiveligt skal hun have stået foran hoveddøren til Bahrains indenrigministerium i over en time og råbt »far, far«. Da politiet kom for at fjerne hende, fornærmede hun dem, og det fik dem til at tage hende med.

SE VIDEO Her råber Zainab al-Khawaja på sin far (eksternt link)

Faten Haddad bekræfter anholdelsen overfor politiken.dk:

»Hun er begyndt at sultestrejke ligesom sin far. I morgen vil hun blive stillet for en domstol«, siger hun.

Det er ikke første gang, at Zainab al-Khawaja er blevet arresteret i Bahrain. Sidste det skete blev hun holdt i fængsel i en uge.

Chefen for Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, fortæller til ritzau, at ambassadør Christian Kønigsfeldt har anmodet om at komme til at besøge Zainab al-Khawaja i dag.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden