Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Bahrain nægter familie at besøge livstruet dansker

Familien aner ikke, hvordan den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja har det.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Familien til den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, der sultestrejker på 57. døgn i Bahrain, ved ikke, hvor slemt det står til med ham.

Hans datter Maryam al-Khawaja fortæller, at hun og hendes slægtninge har været forment adgang til menneskerettighedsaktivisten af myndighederne i Bahrain siden mandag.

»Vi ved ikke, hvad hans situation er. Vi ved ikke, hvor længe han har tilbage, men formentlig er det kun nogle få dage. Min søster forsøgte at få lov at besøge ham i går, men hun er fængslet nu«, siger hun til politiken.dk.

Vi ved ikke, hvor længe han har tilbage, men formentlig er det kun nogle få dage.

Idømt livsvarigt fængsel Abdulhadi al-Khawaja, der er shiamuslim, blev sidste år idømt livsvarigt fængsel for påståede planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimske Bahrain.

Han sultestrejker imod dommen og de bahrainske myndigheder. Angiveligt har han tabt 15 kilo og vejer kun 51 kilo.

Militærhospitalet Bahrain Defence Force Hospital i byen Rifa’a, som al-Khawaja er blevet overflyttet til her til formiddag nægter over for politiken.dk at sige noget som helst om al-Khawajas tilstand.

En talskvinde oplyser til gengæld, at den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, der også har Bahrain som ansvarsområde, netop har besøgt ham.

Politiken.dk har ikke haft held til at komme i kontakt med ham. Det har til gengæld TV 2, der har en mand i Bahrain. Christian Kønigsfeldt fortæller til tv-stationen, at Abdulhadi al-Khawaja er blevet overflyttet til et nyt hospital, fordi hans blodtryk er faldet, og på det nye hospital har de udstyret til at behandle den slags.

Har svært ved at tro på overlevelse
Maryam al-Khawaja er menneskerettighedsaktivist ligesom sin far, og hun befinder sig lige nu i Egypten, fordi hun ikke har tilladelse til at rejse ind i Bahrain.

Hun indrømmer, at hun efterhånden har svært ved at se, hvordan hendes far skal overleve.

Hvis han bliver løsladt lige nu og fløjet til Danmark, så tror jeg på, at han kommer igennem det. Ellers tror jeg ikke, at han klarer den

»Hvis han bliver løsladt lige nu og fløjet til Danmark, så tror jeg på, at han kommer igennem det. Ellers tror jeg ikke, at han klarer den«, siger hun.

EU må på banen

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har flere gange understreget, at der bliver ydet en omfattende diplomatisk indsats for at få al-Khawaja løsladt, og han har kaldt det den største konsulærsag i Danmarks historie.

Maryam al-Khawaja mener imidlertid, at situationen nu er så kritisk, at det, som hun kalder »det stille diplomati« må ophøre.

»Det er på tide at få ham ud. Udenrigministrene i EU bør sætte sig sammen og overveje, hvilke alvorlige sanktioner man kan indføre for at få stoppet de fortsatte brud på menneskerettighederne, der finder sted i Bahrain«, siger hun.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden