Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Danmark lægger nyt, tungt pres på Bahrain

Kampen for at få den sultestrejkende Abduhadi al-Khawaja er optrappet, siger Udenrigsministeriet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens danske Abdulhadi al-Khawaja fortsætter med at sultestrejke på 57. døgn, kæmper danske diplomater for at få den livstidsdømte menneskerettighedsaktivisten løsladt i Bahrain.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har flere gange understreget, at der bliver ydet en omfattende diplomatisk indsats for at få al-Khawaja løsladt, og han har kaldt det den største konsulærsag i Danmarks historie.

LÆS OGSÅ

Chefen for Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Mikkelsen, fortæller til politiken.dk, at støtten fra udlandet er stor:

»Både stater, der taler med stor vægt i regionen, og en lang række interesseorganisationer med væsentlig indflydelse bakker os op i vores bestræbelser på at få løst dette problem«, siger han.

»Meget afkræftet«
Abdulhadi al-Khawajas tilstand er efterhånden så kritisk, at han her til formiddag er blevet overflyttet til et militærhospital.

Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, der også har Bahrain som sit ansvarsområde, har de seneste tre uger befundet sig i Bahrain for at forhandle med styret.

Mens han har været der, har han ifølge Ole Mikkelsen besøgt Abdulhadi al-Khawaja på daglig basis. Udenrigministeriet er derfor orienteret om al-Khawajas tilstand, men ønsker ikke at oplyse detaljer omkring den:

»Det eneste, jeg kan sige, er, at når man har sultestrejket i 57 dage, så er man selvfølgelig meget afkræftet«, siger Ole Mikkelsen.

Hvad betyder det for jeres indsats i denne sag?

»D et betyder, at vi arbejder endnu større omhu«

Datteren er også fængslet

Abdulhadi al-Khawajas familie har modsat Udenrigsministeriet ikke få lov til at besøge ham siden i mandags. Det fik i går al-Khawajas ene datter, Zainab, til at protestere foran Bahrains indenrigsministerium.

Da politiet forsøgte at fjerne hende, angreb hun ifølge Indenrigsministeriet i Bahrain en offentligt ansat og er derfor fængslet nu.

LÆS OGSÅ

Ole Mikkelsen fortæller, at ambassadør Christian Kønigsfeldt har anmodet om at få konsulær adgang til hende, så han kan finde ud af, hvad hun er sigtet for, om hun har det godt, og om hun får advokatbistand.

Den henvendelse har myndighederne i Bahrain endnu ikke svaret på.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden