Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

»Ekstremt dårlig« al-Khawaja vil møde op i retten

Sultestrejkende dansker indtager nu kun væske, når han får besøg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

64 dage uden mad har gjort dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja afkræftet.

Alligevel ønskede han i dag at deltage i et retsmøde, hvor en gammel sag om indrejsetilladelse til Bahrain skulle behandles.

Det fortæller hans kone, Khadija al-Moosawi, til politiken.dk.

»Hans advokat har bedt myndighederne om at give ham lov til at møde op. Men de har sagt, at han er for svag til at komme uden for hospitalet«, siger hun.

Har tabt mere end ti kilo Al-Khawajas advokat, Mohamed al-Jishi, bekræfter over for politiken.dk, at han har anmodet om, at hans klient kunne få lov at forlade sin seng på det militærhospital, hvor han er indlagt, og at han har fået afslag.

Han har derfor krævet skriftlig dokumentation for al-Khawajas helbredstilstand, men det har myndighederne i Bahrain endnu ikke givet ham.

Abdulhadi al-Khawaja har angiveligt tabt mere end ti kilo, siden han begyndte at sultestrejke.

I går berettede anti-torturcentret International Rehabilitation Council for Torture Victims, der har haft en læge i Bahrain for at tilse ham, at hans helbred er »ekstremt dårligt«.

Livstruende forhandlingsmetode
Alligevel er al-Khawaja ifølge hans kone gået til nye ekstremer. Modsat tidligere indtager han nu angiveligt kun væske, når han får noget til gengæld.

NY LÆGERAPPORT

»Hverken vi, hans familie, eller advokaten må se ham, og ambassadøren (Christian Kønigsfeldt, red.) har også besvær med at få lov til at besøge ham. Derfor indvilliger han kun i at drikke vand og modtage mineraler, når han får besøg eller lov til at ringe«, siger Khadija al-Moosawi.

»Det er den eneste måde, han kan få et minimum af sine rettigheder opfyldt«.

Forhandlingerne fortsætter

Hos Udenrigsministeriet siger lederen af Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, at han ikke er bekendt med al-Khawajas nye forhandlingsmetoder.

Han oplyser blot, at man forhandler med myndighederne i Bahrain om at få lov at se al-Khawaja på daglig basis.

»Det er meget vigtigt for os«, understreger han.

LÆS OGSÅ

Han tilføjer, at diplomater samtidig fortsat »arbejder hårdt« på at få al-Khawaja udleveret. Ole Egberg Mikkelsen ønsker ikke at afslører, om forhandlingerne skrider fremad eller står i stampe.

»Jeg kan kun sige, at vi bliver ved med at forhandle så længe, det kan lade sig gøre«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden