Skål. Ved ankomsten var Rodman da også blevet begavet med en flaske vodka - med en håndtegnet illustration af ham selv og Kim Jong-un. Og den forblev tydeligvis ikke uåbnet!
Foto: David Guttenfelder/AP

Skål. Ved ankomsten var Rodman da også blevet begavet med en flaske vodka - med en håndtegnet illustration af ham selv og Kim Jong-un. Og den forblev tydeligvis ikke uåbnet!

Internationalt

Rodman undskylder i Nordkorea: Jeg havde drukket

Tidligere basketballspiller undskylder bemærkninger om amerikansk missionær.

Internationalt

Dennis Rodman undskylder for udtalelser, som han har fremsat om den amerikanske missionær Kenneth Bae, der sidder fængslet i Nordkorea.

Dagen efter at den tidligere amerikanske basketballstjerne sang fødselssang for den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, og ledede et hold af tidligere NBA-spillere i en venskabskamp med et nordkoreansk hold, har han sendt en e-mail til nyhedsbureauet AP med en undskyldning.

»Jeg ønsker at undskylde. Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger. Det havde været en meget presset dag. Nogle af mine holdkammerater tog af sted på grund af pres fra deres familier og forretningspartnere«, siger Rodman i en undskyldning for de kommentarer, som han fremsatte om Bae i et interview med tv-stationen CNN.

»Ikke en undskyldning, men sandheden«

»Mine drømme om basketball-diplomati var ved at falde fra hinanden meget hurtigt. Jeg havde drukket. Det er ikke en undskyldning, men på det tidspunkt, hvor interviewet fandt sted, var jeg meget oprevet. Jeg var overvældet af det ydre pres. Det er ikke en undskyldning, men sandheden«, siger Rodman videre i e-mailen og tilføjer:

»Jeg ønsker først at undskylde til Kenneth Baes familie. Jeg ønsker at undskylde til mine holdkammerater og mit management-team«.

Rodman er blevet udsat for en byge af kritik, fordi han ikke har gjort sin indflydelse gældende i bestræbelserne på at få sat Bae på fri fod. Rodman gav over for CNN udtryk for, at Bae selv er skyld i sin hårde straf.

»Hvis du vidste, hvad Kenneth Bae har gjort. Har I fattet, hvad han har gjort i dette land? Hvorfor han er fængslet i dette land?«, sagde Rodman til CNN uden at ville uddybe sin kommentar.

Bae blev i april 2013 idømt 15 års fængsel i Nordkorea. Hans helbred er i dag svækket.

Udtalelserne fra Rodman har ikke mindst rystet Baes familie.

»Han skalter og valter med min bror liv. Der er intet diplomati, kun lege, og det er på min brors bekostning«, siger søsteren til Bae, Terri Chung.

»Han er helt klart uvidende om Kenneths sag, og han er er så absolut ikke i en position til at fælde domme«, siger Chung.

Demokrat: Som at invitere Hitler til frokost

Rodman og hans hold af basketballspillere var i går med til at markere Kim Jong-uns fødselsdag.

Det er Dennis Rodmans fjerde besøg i Nordkorea, og han har før betegnet diktatoren som »en ven for livet«.

»Det er ligesom, hvis man inviterede Hitler til frokost. Der er bare visse ting, man ikke gør, for hvis man gør det, sender man et signal om, at status quo er fint«, siger demokraten Eliot Engel over for det amerikanske magasin Time.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce