Dansk kvinde har været udsat for gruppevoldtægt i Indien

Kvinden var faret vild efter et museumsbesøg, oplyser politiet i New Delhi.

Internationalt

En 51-årig dansk kvinde er blevet gruppevoldtaget af en gruppe mænd i New Delhi i Indien. Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Voldtægten fandt angiveligt sted sent tirsdag aften, hvor kvinden blev truet med kniv af en gruppe på flere end seks mænd, lyder det.

Kvinden var faret vild

Efter at have besøgt et af byens museer var kvinden faret vild på vej hjem til sit hotel i et populært backpacker-område, og hun henvendte sig til gruppen af mænd i nærheden af New Delhi Railway Station.

»Hun var faret vild, da hændelsen skete. I øjeblikket har de pågældende politihold identificeret mistænkte, og de bliver forhørt. Efterforskningen er i gang«, fortæller Raja Bhagat, en talsmand for politiet i New Delhi, til AFP.

Den danske kvinde blev angiveligt ført til et øde sted i byen, hvor voldtægten fandt sted.

Ingen oplysninger om kvindens tilstand

Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om kvindens tilstand. Men ifølge polititalsmand Bhagat fortalte kvinden en ven om voldtægten, da hun kom hjem til sit hotel i New Delhi.

I sidste måned markerede mange indere et-året for den makabre gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi.

Hun døde 29. december 2012 – to uger efter udåden, der blev begået af seks mænd.

Voldtægten fremkaldte protester og vrede i Indien, hvor vold og chikane af kvinder er et kæmpe problem, og den satte et globalt fokus på Indiens behandling af kvinder.

Ambassaden er i kontakt med kvinden

»Vi har kendskab til sagen. Vores ambassade i New Delhi yder konsulær støtte til kvinden, og da der er tale om en personsag, er vi underlagt tavshedspligt og kan derfor ikke gå nærmere i detaljer om sagen«, oplyser den vagthavende hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden