Norsk rigspolitichef går af efter hård kritik i Breivik-sag

Norsk politi er blevet hårdt kritiseret efter rapport om Breiviks massakre, og den politiske opbakning har manglet.

Internationalt

Den norske justitsminister, Grete Faremo, oplyser, at rigspolitichef Øystein Mæland har trukket sig.

Ifølge det norske nyhedssite vg.no gik der et sug gennem salen, da Faremo offentliggjorde Mælands afgang midt i en partilederdebat på norsk tv.

LÆS MERE

Øystein Mæland begrunder afgangen med, at tillid fra politikerne er altafgørende for at bestride posten som rigspolitichef. Det mener han ikke, han har fået.

»Og derfor er det umuligt for mig at fortsætte i i stillingen«, siger Øystein Mæland til det norske nyhedsbureau NTB.

22. juli-kommissionen kom mandag med en sønderlemmende kritik af politiets indsats under Anders Behring Breiviks terrorangreb i Oslo og på Utøya sidste år.

Venner med både statsministeren og justitsministeren

Justisminister Grete Faremo vil ikke svare på, om hun havde tillid til Øystein Mæland.

»Jeg er ikke gået ind i personvurderinger efter rapportens offentliggørelse. Så det skal jeg også passe på med nu«, siger Faremo ifølge vg.no.

LÆS OGSÅ

Grete Faremo erklærede sig tidligere på aftenen inhabil i spørgsmål vedrørende Øystein Mæland. Ifølge norske medier fordi hun i mange år har været gode venner med den nu tidligere rigspolitidirektør.

Også den norske statsminister Jens Stoltenberg har tidligere erklæret sig inhabil i spørgsmål vedrørende Øystein Mæland, fordi Mæland var forlover ved Stoltenbergs bryllup.

LÆS MERE

Tidligere på ugen kom det ifølge vg.no frem, at Øystein Mæland fejlinformerede om, hvor meget politiet vidste, da de tidligere i år evaluerede deres indsats i forbindelse med Anders Behring Breiviks terrorangreb i Oslo og på Utøya sidste år.

LÆS MERE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce