Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Dansk ambassadør i Thailand: Det er et mærkeligt valg

Der er helt sikkert en frygt for, at der vil ske noget i dag, men vi håber på det bedste, siger Mikael Winther

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Parlamentsvalget i Thailand er i gang, og Danmarks ambassadør i landet, Mikael Winther, har derfor kørt en tur rundt i Bangkoks gader på sin motorcykel for at få et indtryk af stemningen ved valgstederne uden for de store demonstrationsområder.

»Der ser det ud til, at folk går til valg i ro og mag. Samtidig ved jeg også, at der er masser af store demonstrationer. Også ved valgstederne, hvor demonstranterne vil forsøge at blokere for vælgerne«, siger ambassadøren, der ikke selv har set optøjerne på sin køretur, men »ved, at de finder sted«.

LÆS OGSÅ

Forud for parlamentsvalget har demonstranter, der er stærkt utilfredse med landets premierminister Yingluck Shinawatra, truet med at forhindre folk i at stemme. Og i dag har de ganske rigtig blokeret flere valgsteder.

Der er også frygt for, at der opstår vold, efter at spændinger mellem støtter og modstandere af regeringen endnu engang blev trukket op i går.

»Der er helt sikkert en frygt for, at der vil ske noget i dag, men vi håber på det bedste«, siger ambassadøren.

Et magtvakuum er uden tvivl på vej

Landets store oppositionsparti, Demokraterne, har boykottet valget, og derfor mener Mikael Winther, at der er tale om et ufuldstændigt valg.

»Der er i hvert fald tale om et lidt mærkeligt valg og et utilstrækkeligt valg. Det er ikke et valg, som man kunne ønske sig. Når Demokraterne, det store oppositionsparti, boykotter det, så er der allerede en ufuldstændig valgmulighed for vælgerne. Men ifølge forfatningen er det et lovligt valg, der bliver afholdt nu, og det er derfor, man valgte at gennemføre det i dag på trods af alle problemerne med forberedelserne«.

På grund af urolighederne har der været problemer med at stemme forud for valget, og derfor bliver der afholdt et ekstra valg, der er planlagt den 23. februar.

Mikael Winther mener, at Thailand derfor kommer til at stå i en periode, hvor der er et magtvakuum uden en egentlig regering, og at der godt kan gå en måned eller mere, før valget bliver endeligt afgjort.

»Så vi får en periode med ret stor usikkerhed i Thailand«, fastslår han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden