Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Valgkamp. »Det er altså en person, der har været i besiddelse af militære våben, og om hvem man vidste, at han i to år havde modtaget kriminel træning i Pakistan og Afghanistan. Det er meget bekymrende«, siger præsidentkandidaten Marine Le Pen.
Foto: JACQUES BRINON/AP

Valgkamp. »Det er altså en person, der har været i besiddelse af militære våben, og om hvem man vidste, at han i to år havde modtaget kriminel træning i Pakistan og Afghanistan. Det er meget bekymrende«, siger præsidentkandidaten Marine Le Pen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Le Pen trækker Toulouse-drab ind i valgkampen

Regeringen har gjort for lidt ved islamisterne, mener Front Nationals præsidentkandidat.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den forskansede, muslimske ekstremist i Toulouse demonstrerer, at Frankrigs myndigheder har gjort alt for lidt i kampen mod islamister, siger lederen af landets højrenationalister.

»Den fundamentalistiske fare er blevet undervurderet i vores land«, siger Front Nationals leder, Marine Le Pen til tv-kanalen i_TELE.

Krigserklæring mod fundamentalisterne Dermed demonstrerer Le Pen, som er kandidat til præsidentvalget om mindre end fem uger, at hun har tænkt sig at bruge mordene på soldater og jødiske børn i Toulouse i valgkampen.

»Politisk-religiøse grupper udvikler sig takket være en hvis eftergivenhed. Nu må vi føre en krig mod disse fundamentalistiske, politisk-religiøse grupper, som dræber vores kristne børn, vores kristne unge mænd, vores muslimske unge mænd og vores jødiske børn«, siger Marine Le Pen.

LÆS ARTIKEL

Efter mange timer med skyderier og forsøg på forhandling prøver et massivt opbud af politi her til morgen stadig at få en 24-årig franskmand af algerisk oprindelse til at overgive sig og komme ud af en lejlighed i Toulouse.

Indenrigsminister Claude Guéant har oplyst, at den 24-årige franskmand efter alt at dømme har begået alle den seneste uges spektakulære mord på tre soldater, samt en lærer og tre børn på en jødisk skole.

Erklæringer til politiet
Den formodede morder har over telefonen afgivet en række erklæringer til politiet, hvor han betegner sig selv som salafist og fundamentalist med forbindelse til terrornetværket al-Qaeda. Han har også sagt, at han ville hævne dræbte palæstinensiske børn og straffe den franske hær for krigen i Afghanistan.

Det er samtidig kommet frem, at den tidligere småkriminelle mand flere gange har opholdt sig i træningslejre i Afghanistan og Pakistan.

LÆS ARTIKEL

»Det er altså en person, der har været i besiddelse af militære våben, og om hvem man vidste, at han i to år havde modtaget kriminel træning i Pakistan og Afghanistan. Det er meget bekymrende«, siger Marine Le Pen.

Frankrigs muslimske ledere har straks advaret imod at sætte lighedstegn mellem en gal ekstremist og landets store muslimske befolkning som helhed.

Emne i valgkampen
Men Le Pens hurtige og voldsomme udtalelser tyder på, at dramaet i Toulouse kan give ny styrke til en valgdebat om truslen fra fremmede og manglen på sikkerhed i det franske samfund.

Da politiet i går forfulgte et spor om en eventuel nynazistisk gerningsmand kunne det have vendt stemningen mod Marine Le Pen – men nu er det muligt, at en islamistisk gerningsmand i stedet vil styrke hendes chancer for at gå videre til præsidentvalgets anden runde imod enten Nicolas Sarkozy eller socialisten Francois Hollande.

De kommende dage vil samtidig vise, om sagen vil styrke eller svække præsident Sarkozys chancer for genvalg.

Umiddelbart er det positivt for ham, at gerningsmanden tilsyneladende er ved at blive pågrebet. Præsidenten kan også vælge at fortsætte med en hård, fremmedfjendsk linje i valgkampen, som han havde taget hul på inden myrderierne i Toulouse.

Angreb fra venstrefløjen

Hvis Nicolas Sarkozy går den vej, blotter han sig imidlertid for angreb fra venstrefløjen, der vil beskylde ham for at udnytte en national tragedie til at skabe had og splid i landet.

Under alle omstændigheder beviser Marine Le Pen allerede i dag, at hun ingen skrupler har i forhold til at gøre valgkampen til en kamp om at beskytte franskmændene mod truslen fra muslimske ekstremister.

Det kan blive afgørende for udfaldet, når vælgerne i verdens femte rigeste land går til urnerne 22. april og 6. maj for at vælge en ny præsident.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden