Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Israel forbyder Lykketoft indrejse til Gaza

Politisk møde i Gaza kaster Folketingets formand ud i mindre diplomatisk krise.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) er blevet forment adgang til Gaza, efter at han ifølge israelske embedsmænd har optrådt udiplomatisk.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Sagen har udløst en mindre diplomatisk krise, forud for en arbejdsrejse som Mogens Lykketoft påbegynder fredag, hvor han skal mødes med repræsentanter fra Det Palæstinensiske Selvstyre.

Han skal ikke mødes med repræsentanter fra Israel, som det er kutyme, når parlamentsformænd eller andre højtstående politikere besøger området.

Derfor vil Israels hær og udenrigsministerium ikke lade Lykketoft gennemføre besøget i Gaza, som han skulle have besøgt tirsdag.

Israel: Lykketoft bør tjekke sin opførsel Mogens Lykketoft understreger, at han har forsøgt at aftale et møde med fremtrædende israelske politikere og embedsfolk, men det har ikke ladet sig gøre.

»Jeg har gjort bestræbelser på at møde Knessets formand. Det kunne ikke lade sig gøre. Så nævnte jeg næstformanden. Det lykkedes heller ikke«, siger Mogens Lykketoft.

I Israels Udenrigsministerium stiller man sig dog uforstående overfor den danske forklaring.

»Mogens Lykketoft bør tjekke sin opførsel. Den er udiplomatisk, og vi er overraskede og skuffede. Her er tale om en krise«, siger Yigal Palmor, der er talsmand for Israels Udenrigsministerium.

Lykketoft afviser: Ingen besøg med Hamas

Ifølge Yigal Palmor tog Lykketoft imod en palæstinensisk invitation og meddelte først herefter Israel, at han vil komme til regionen.

Dog uden først at forhøre sig om, hvorvidt det passede med Israels kalender. Og det gør det ikke.

Den forklaring afviser Mogens Lykketoft dog overfor Ritzau, og han understreger, at han ikke har haft planer om at mødes med Hamas-bevægelsen.

»Når det besøg i Israel, som jeg har foreslået dem senere på året, kan gennemføres, så forestiller jeg mig, at de vil gøre sig ekstra anstrengelser for at sørge for, at vi også kan komme til Gaza«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden