Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Betjente rykker ind i Rios slum efter politidrab

Favelaer er blevet besat af politistyrker hen over weekenden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En politimand er blevet skudt i halsen og dræbt i et slumkvarter i Rio de Janeiro, og brasilianske betjente optrapper nu deres indsats i de såkaldte favelaer forud for sommerens VM-slutrunde i fodbold.

Den 44-årige betjent blev dræbt under en skududveksling i den vestlige del af storbyen, efter at han havde konfronteret to unge mænd, som herefter flygtede på motorcykel.

Dagen forinden havde den lokale guvernør talt med præsident Dilma Rousseff på grund af en serie af lignende angreb på politistyrkerne i slummen. Brasiliens justitsminister bekræftede senere, at landets regering vil yde militær støtte til politiet i Rio de Janeiro.

Lokale medier skriver, at omkring 120 politifolk var rykket ind i Mare-slummen, der ligger i den nordlige del af byen.

Politiet havde hen over natten indtaget tre favelaer i nærheden. Her blev der beslaglagt stoffer og våben - blandt andet en AK47.

Betjente under angreb

VM i fodbold begynder i juni, og Brasiliens regering vil offentliggøre, hvor meget støtte politiet i Rio de Janeiro får af militæret.

Myndighederne i Rio har i flere år kæmpet mod bandevold, kriminalitet og narkohandel. Over de seneste seks år har politiet i storbyen forsøgt at »pacificere« slumkvartererne, men i løbet af de seneste uger er betjente i favelaerne blevet udsat for flere angreb.

Det har udløst bekymringer omkring sikkerheden i millionbyen, hvor der skal spilles syv VM-kampe - herunder finalen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden