Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Wally Santana/AP
Foto: Wally Santana/AP

Protester. Uropolitiet tvinger studerende til at forlade regeringsbygningen i Taipei.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

110 såret under uroligheder i Taiwan

Politiet har fjernet demonstranter fra et regeringshovedkvarter i Taiwan.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Urobetjente i Taiwan tog vandkanoner i brug mod hundredvis af demonstranter i Taiwans hovedstad, Taipei.

Mindst 110 personer meldes såret. Blandt dem er 52 betjente, lyder det fra officielle kilder.

Demonstranterne, der hovedsageligt består af studerende, er utilfredse med en kinesisk handelsaftale, og de har derfor besat dele af parlamentsbygningen i knap en uge.

61 anholdt Omkring 1.000 betjente blev natten til i dag sat til at fjerne demonstranterne, lyder det fra Taipeis politi, der har anholdt 61 personer.

Demonstranterne ødelagde i aftes lokal tid pigtrådsbarrierer og brugte stiger til at bryde ind i regeringens kontorer, hvorefter det kom til voldelige sammenstød, da politiet forsøgte at tvinge aktivisterne væk fra området.

Politiet brugte skjold til at skubbe demonstranter tilbage og to vogne med vandkanoner blev indsat, hvilket fik de mange demonstranter til at trække sig.

»Regeringen fordømmer vold og opløste gruppen i henhold til loven. Vi vil ikke tolerere handlinger med henblik på at lamme regeringen«, lyder det i en meddelelse fra præsidentens kontor.

Frygt for kinesisk pres

Omkring 200 studerende stormede parlamentet tirsdag for knap en uge siden. De er imod en aftale med Kina, der skal åbne op for handlen mellem de to lande.

Modstandere af aftalen siger, at det vil skade Taiwans økonomi og gøre landet sårbart over for politisk pres fra Kina, hvilket Taiwans ledende parti har afvist.

»Jeg må sige, at aftalen er virkelig god for Taiwans økonomiske fremtid«, sagde Taiwans præsident, Ma Ying-jeou, på et pressemøde i går.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden