0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Skibe har hørt flere signaler, der kan stamme fra forsvundet fly

Eftersøgningen i Det Indiske Ocean efter MH 370 intensiveres.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rob Griffith/AP
Foto: Rob Griffith/AP

Advarsel. Angus Houston leder eftersøgningen efter MH370. Han opfordrer medierne til at passe på med at blæse ubekræftede oplysninger op men er alligevel forsigtig optimist efter at skibe har registreret signaler, der kan stamme fra flyet i Det Indiske Ocean.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uvisheden er det værste. Sådan har det igen og igen lydt fra fædre, mødre, søskende og venner til de 239 mennesker om bord på det forsvundne fly MH 370 fra Malaysian Airlines.

Måske kan de endelig se frem til at få nogle svar.

Internationale eftersøgningshold i Det Indiske Ocean har tre gange opfanget signaler, der muligvis kan stamme fra de sorte bokse på flyet, som forsvandt kort efter, at det 8. marts var lettet fra Kuala Lumpur i Malaysia med kurs mod Beijiing, Kina.

I samme område

To af signalerne er blevet opfanget af et kinesisk patruljefartøj , 'Haixun01' i det samme område inden for en radius af to kilometer.

De er begge opfanget på radiofrekvensen 37,5 kHz, der ifølge eksperter er den standardfrekvens, som begge flyets sorte bokse benytter.

Det tredje lydsignal er registreret i et andet eftersøgningsområde af det australske skib 'Ocean Shield', der deltager i eftersøgningen med avanceret lytteudstyr fra den amerikanske flåde, som sænkes langt ned i havets dyb.

Der er 555 kilometer mellem de to områder, som kineserne og australierne undersøger, og endnu er der ingen beviser for, at de med sikkerhed stammer fra en af flyets sorte bokse, der kan rumme afgørende lydoptagelser fra cockpittet og elektronisk data om, hvad der er gået forud for ulykken.

Alligevel er der grund til forsigtig optimisme, lyder det fra de australske myndigheder, der koordinerer den internationale eftersøgning i det enorme havområde.

»Det er et vigtigt spor. Den omstændighed, at vi har haft to akustiske hændelser, indgyder os noget håb. Derfor indleder vi nu en fuld eftersøgning på stedet«, siger Angus Houston, som står i spidsen for eftersøgningen, med henvisning til meldingerne fra kineserne.