0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nu tror de på, de finder MH370

Eftersøgningsområdet bliver mindre og mindre. Men er stadig større end Danmark.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LSIS Bradley Darvill/AP
Foto: LSIS Bradley Darvill/AP

Forsvundet. Ombord på det rødskrogede skib 'Ocean Shield', der spiller en af hovedrollerne i eftersøgningen, og hvis stævn er høj og agterende lav, er 11 besætningsmedlemmer. Ombord er også eftersøgningsredskaberne TPL-25 og Bluefin 21. Lige nu bruger er TPL-25 det mest anvendte. Det er fremstillet til at søge efter - og finde - sorte bokse på bunden af havet. TPL-25 ligner en forstørret papirflyver og bliver trukket efter skibet, mens det lytter efter pinglyde.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Troen på at finde det forsvundne Malaysia Airlines' fly MH370 - eller resterne af det - stiger.

Flyet, der var på vej fra Kuala Lumpur til Kinas hovedstad Beijing, da det pludselig forsvandt fra radarer om natten 8. marts, menes at være styrtet ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Trods mere end en måneds intens eftersøgning har de malaysiske myndigheder fortsat ikke formået at give de efterladte til de 239 passagerer om bord nogen svar. Men nu tør efterforskningslederen, australske Angus Houston, godt tage forhåbningens ord i munden.

»Jeg er nu optimistisk i forhold til, at vi finder flyet, eller det, der er tilbage af flyet, i en ikke så fjern fremtid«, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

27 fly og skibe leder i dag

Det er Angus Houston, der leder eftersøgningen i det område vest for Australiens vestkyst, hvor 10 militærfly, fire civile fly og 13 skibe dagen igennem søger efter spor efter MH370.

Endnu er ingen vragrester fra flyet fundet, men eftersøgningens dag 34 kommer til at dække det mindste område hidtil - med sine 57.900 kvadratkilometer er det dog fortsat større end Danmark, der måler godt 43.000 kvadratkilometer.

Dermed er eftersøgningsområdet blevet reduceret til en fjerdedel af, hvad det var for blot et par dage siden.

LSIS Bradley Darvill/AP
Foto: LSIS Bradley Darvill/AP

Signaler opfanget fra fem kilometers dybde

Eftersøgningen består både af en overfladesøgning, der har til formål at finde de første vragrester fra flyet, og en undervandssøgning, der lytter efter de såkaldte pinglyde fra flyets sorte bokse.

Og især undervandseftersøgningen har travlt, eftersom det hidtil har været opfattelsen, at de sorte bokses ville løbe tør for batteri efter 30 dage.

»Det er solidt kram, når vi taler om den sorte boks. Finder man den, er man tæt på en opklaring af, hvad der er sket«, sagde haveriundersøger Kurt Madsen fra Haverikommissionen i marts om vigtigheden af at finde de sorte bokse.

Eftersøgningsholdet har ifølge flere udenlandske medier opfanget pinglyde fra boksene både i lørdags og i tirsdags. Og ifølge Angus Houston, er der grund til at tro, at der er tale om signaler fra flyets sorte bokse - ikke mindst fordi de ifølge efterforskningslederen sendte signaler tæt på den frekvens, som sorte bokse