Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Islamister bortfører 200 nigerianske skolepiger

Den islamiske gruppering Boko Haram formodes at have bortført op imod 200 skolepiger i Nigeria.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helt op imod 200 piger blev sent mandag bortført, da den islamiske gruppe Boko Haram stormede en skole i det nordøstlige Nigeria.

Det skriver CNN efter forlydender om, at mindst 100 skolepiger var blevet bortført.

Ifølge vidner og officielle kilder ankom de tungt bevæbnede islamister til skolen efter solnedgang i lastbiler og busser. Her satte de ild til flere af skolens bygninger og indledte en ildkamp med skolens vagter.

Boko Haram indtog skole

Tirsdag fortalte en anonym sikkerhedskilde nyhedsbureauet AFP, at Boko Haram havde bortført »mindre end 200, men flere end 100 piger« fra skolen, som ligger i Chibok i delstaten Borno.

Overfor Reuters bekræftede en skolelærer fra området, at mere end 100 piger var blevet bortført, mens en anden lærer fortalte, at det var Boko Haram, der stod bag.

Efter flere timers skyderier blev skolens vagter overmandet, og Boko Haram indtog skolen. Skolepigerne blev ifølge AFP ført ud af bygningerne, tvunget op på en lastbil og kørt væk.

Terrorgruppe har tidligere nedbrændt skole

Boko Haram har tidligere angrebet skoler i området. Sidst i februar blev 59 skolelever dræbt, da gruppen angreb en skole i delstaten Yobe.

En del af eleverne blev skudt, mens andre fik skåret halsen over. Flere elever omkom desuden i flammerne, da skolens bygninger blev brændt af.

Så sent som mandag morgen rystede kraftige eksplosioner en travl busstation i udkanten af Nigerias hovedstad, Abuja. Omkring 75 mennesker formodes at være blevet dræbt i angrebet, som Boko Haram også mistænkes for at stå bag.

Boko Haram, hvis navn betyder noget i retning af "vestlig uddannelse er en synd", kæmper for at få indført sharia-lov i det store vestafrikanske land og har siden 2009 dræbt tusinder i de nordlige og centrale dele af landet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden