Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

58 anholdt i verdensomspændende sag om sexafpresning

Ofre er blevet lokket til at sende sexbilleder online og herefter afpresset for tusindvis af dollar, lyder det

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hele 58 personer er blevet anholdt i Filippinerne i forbindelse med en verdensomspændende sag om sexafpresning, oplyser det lokale politi samt Interpol på en fælles pressekonference i dag.

Ofre fra andre lande er blevet lokket af mennesker i Filippinerne til at sende afslørende sexbilleder eller videoer af sig selv over internettet. Herefter er de blevet afpresset for mange tusinde dollar, lyder det fra myndighederne.

»Omfanget af dette netværk af afpresning er enormt«, siger Sanjay Virmani, direktør for afdelingen for it-kriminalitet i Interpol.

Tog kontakt via Facebook

De 58 anholdte står blandt andet over for sigtelser, der omhandler børneporno, afpresning og bedrageri, siger politichef Alan Purisima i Filippinerne.

Det står endnu ikke helt klart, om alle 58 anholdte er fra Filippinerne.

Myndighederne understreger, at Filippinerne ikke er centrum for det globale netværk af sexafpresning, men blot at den nuværende undersøgelse har koncentreret sig om det sydøstasiatiske land.

Gerningsmænd har typisk udgivet sig for at være en attraktiv, ung kvinde, der gerne vil i kontakt med folk fra udlandet via Facebook og andre sociale medier.

»Efter at have stiftet bekendtskab med ofrene, involverer de sig i cybersex, og det bliver optaget, uden at ofrene ved det«, siger politichefen.

»Herefter truer de med at udlevere det til venner og slægtninge«, tilføjer Alan Purisima.

Børn er blandt ofrene

Ofrene er en blanding af både ældre mænd og børn, og de er blevet tvunget til at betale alt mellem 11 dollar og 11.000 dollar, lyder det.

En skotsk politichef, som også var til stede ved pressekonferencen, siger, at en 17-årig dreng i Skotland begik selvmord, efter at han var blevet afpresset.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden