0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Indien kæmper for at mætte millioner af verdens fattige

Over en tredjedel af menneskeheden er underernæret. Nu laver en gruppe forskere forsøg med særlige afgrøder og håber at skabe en ny grøn revolution. Men deres arbejde er kontroversielt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

fejlprioriteret. Selv med en landbrugsudvikling, hvor udbyttet er steget markant, er sundheden i Indien ikke fulgt med, fordi ernæringsindholdet i ris og hvede ikke er godt nok, forklarer Monkombu Swaminathan, der bliver kaldt far til Indiens grønne revolution. Arkivfoto: Biswaranjan Rout/AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Devran Mankar og hans familie er ikke blevet rige af den variant af perlehirse, der kaldes dhanshakti, hvilket betyder velstand og styrke. Men han er taknemmelig for afgrøden, som han for nylig er begyndt at dyrke på sin lille mark i delstaten Maharashtra i det vestlige Indien.

»Børnene er næsten aldrig syge mere, efter at de er begyndt at spise denne perlebyg«, siger Devran Mankar.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter