Israels udenrigsminister afviser våbenhvile

Forlydender om ny våbenhvile er »i øjeblikket« forkerte, siger Lieberman.

Internationalt

Tidligere forlød det ifølge både nyhedsbureauet Reuters og britiske BBC fra en israelsk diplomat, at Israel og Hamas var blevet enige om at indgå en ny våbenhvile med start i morgen tidlig klokken 06.00.

Men nu meddeler Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman, at de meldinger ikke er korrekte. I hvert fald ikke »i øjeblikket«, siger han ifølge BBC.

Samtidig skal Hamas ifølge samme medie have bekræftet, at forhandlingerne fortsat er i gang.

Skiftende meldinger

Fredsforhandlingerne foregår i Egypten, hvor repræsentanter for de to parter forsøger at nå hinanden med Egypten som mægler.

Og det var angiveligt fra de forhandlinger, at forlydender om en aftale var blevet lækket.

LÆS MERE

I det hele taget er situationen omgærdet af meget usikkerhed og skiftende meldinger.

Tidligere forlød det ifølge Reuters, at det israelske sikkerhedskabinet var gået med til våbenhvilen, der blot skulle godkendes af Israels øverste ledere.

Men senere blev den information ændret til, at den israelske diplomat, der var kilden bag oplysningerne, betonede, at sikkerhedskabinettet fortsat overvejede, om de skulle sige ja til våbenhvilen.

Hamas havde på det tidspunkt ikke udtalt sig. Heller ikke det egyptiske udenrigsministerium har endnu bekræftet historierne.

228 døde siden 8. juli

Siden klokken 09.00 har en humanitær våbenhvile, der skulle vare fem timer, i dag sat en midlertidig stopper for bombardementerne i området.

Den var sat til at udløbe klokken 14.00 i dag, men allerede efter lidt mere end to timer meddelte Israel, at Hamas havde sendt tre granater mod israelsk territorium.

Hidtil er 227 palæstinensere døde efter israelske luftangreb på mål i Gazastriben, siden den nuværende konflikt brød ud for ni dage siden. Ifølge FN var hovedparten af de dræbte civile.

Militante fra Gazastriben har dræbt én israeler.

Israelsk militær har udført næsten 2.000 angreb på Gazastriben siden 8. juli, mens militante palæstinensere har sendt knap 1.400 raketter afsted mod israelske mål, skriver BBC.

Ifølge FN er mindst 1.370 hjem blevet ødelagt i Gazastriben, hvor flere end 18.000 mennesker er blevet drevet fra hus og hjem.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce