Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Gazastriben. Det er fjerde gang, at en FN-bygning er angrebet i Gazastriben.  Mindst 15 er omkommet ved angrebet fra de israelske kampvogne. Her ses nogle af de børn, der blev såret ved angrebet.
Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Gazastriben. Det er fjerde gang, at en FN-bygning er angrebet i Gazastriben. Mindst 15 er omkommet ved angrebet fra de israelske kampvogne. Her ses nogle af de børn, der blev såret ved angrebet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søgte ly på FN-skole: Børn dræbt af israelske granater

Mindst 15 personer er dræbt og 200 såret ved et angreb på FN-drevet skole i Gaza.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Størstedelen af dræbte ved et israelsk angreb på en FN-drevet skole i den nordlige del af Gazastriben er børn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mindst 15 personer er dræbt og 200 såret ved angrebet på skolen, og det belaster hospitalet i Beit Hanoun i en grad, det ikke kan klare.

»Sådan en massakre kræver mere end et hospital til at klare det«, siger hospitalets direktør, Ayman Hamdan.

Mange af de sårede er derfor sendt til andre hospitaler i området.

Dynger af blod i skolegården

Nyhedsbureauet Associated Press skriver, at der er dynger af blod i skolegården blandt ødelagte bøger og ejendele. I skolegården er der desuden et stort mærke fra granater fra en kampvogn.

Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Angrebet sker på en dag, hvor der har været stor urolighed i området, efter at Israel har fortsat fremmarchen i Gaza.

Både den palæstinensiske afdeling af Røde Kors og talsmanden for Gazas sundhedsmyndigheder, Ashraf al-Qudra, har bekræftet angrebet.

Ashraf al-Qudra har fortalt, at hundredvis søgte ly ved skolen, da urolighederne tog til.

Det bekræfter Laila Al-Shinbari, der befandt sig på skolen, da angrebet fandt sted. Hun fortæller Ritzau, at familier ventede i skolegården på at blive evakueret af Røde Kors.

»Vi sad alle sammen et sted, da de fire missiler fløj ned over hovederne på os. Der var lig på jorden, blod og skrig. Min søn er død, og alle mine familiemedlemmer er sårede - inklusiv mine andre børn«, siger hun ifølge nyhedsbureauet.

Israels militær har kommenteret kampene. Det siger, at soldaterne var midt i i kamphandlinger med Hamas, der affyrede raketter mod tropperne.

Krigshandlinger siden 8. juli

Det er fjerde gang, at FN-bygninger bliver ramt i kampene mellem Israel og palæstinensiske militanter, der bliver ledet af Hamas.

Israel indledte sin offensiv i Gaza 8. juli og trods forsøg fra flere lande på at få parterne til at indgå en våbenhvile, fortsætter krigshandlingerne nu på 17. døgn.

Tidligere på dagen dræbte et luftangreb seks medlemmer af den samme familie og en halvandet år gammel dreng i flygtningelejren Jebaliya.

Dødstallet er med de seneste ofre oppe på mindst 725 personer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden