Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Antiterrorenhed i Malaysia: Islamisk Stat planlagde terror mod Carlsberg

Truslen fra Islamisk Stat (IS) ser ud til at have spredt sig til sydøstasien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De muslimske ekstremister fra Islamisk Stat (IS) har i de seneste måneder vundet frem i Syrien og Irak, men nu ser truslen fra de radikale sunnimuslimer ud til at sprede sig til det sydøstlige Asien.

Sikkerhedseksperter og politi i Malaysia og Indonesien siger i hvert fald, at borgere, der har sluttet sig til den jihadistiske gruppe, planlægger terrorangreb i deres hjemlande, skriver avisen South China Morning Post på sin hjemmeside.

Radikaliserede muslimer i de to asiatiske lande har tilsyneladende ladet sig inspirere så stærkt af gruppens udråbelse af et kalifat, at de kræver deres landes regeringer væltet.

I stedet for sekulære forfatninger ønsker ekstremisterne, at der indføres sharia-lov.

Har anholdt mindst 19 personer

I løbet af de seneste syv måneder er det lykkedes Malaysia at anholde mindst 19 personer, der mistænkes for at have relationer til gruppen. Blandt andet skal de have haft planer om at ramme en Carlsberg-fabrik nær hovedstaden Kuala Lumpur.

»I forbindelse med afhøringerne har de mistænkte indrømmet, at et af deres primære mål var at angribe regeringen«, siger Ayub Khan, et højtstående medlem af landets antiterrorenhed.

»De havde også diskuteret muligheden for at planlægge angreb mod et diskotek, barer i Kuala Lumpur og en Carlsberg-fabrik i Petaling Jaya«, siger han til South China Morning Post.

Myndighederne i det asiatiske land fortæller desuden, at mindst 20 af landets borgere er rejst til Syrien for at kæmpe side om side med Islamisk Stat, der blandt andet beskyldes for at have begravet både kvinder og børn levende.

Indonesere rejste til Syrien

Indonesien, der er verdens største muslimske land målt på befolkningen, forbød i sidste uge støtte til Islamisk Stat og advarede landets borgere mod at slutte sig til gruppen.

Abu Bakar Bashir, lederen af den al-Qaeda-relaterede gruppe Jemaah Islamiyah, har udtrykt støtte for Islamisk Stat, og mindst 56 indonesere menes at være rejst til Syrien og Irak for at slutte sig til IS.

Af dem er tre døde i kamp, men de resterende frygtes at vende tilbage med planer om at angribe mål i deres hjemland, vurderer antiterroreksperter ifølge South China Morning Post.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden