NGO: 500 dræbt i kampe om syrisk lufthavn

Jihadisterne fra gruppen Islamisk Stat har lidt de største tab under kampe ved lufthavnen i Tabqa.

Internationalt

Flere end 500 syriske soldater og militante fra Islamisk Stat (IS) er dræbt under seks dage lange kampe om lufthavnen i Tabqa.

Området har været den sidste højborg for præsident Bashar al-Assads styre i provinsen Raqqa, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder i en e-mail til nyhedsbureauet AFP.

»170 syriske soldater er dræbt søndag i en offensiv, som førte til, at jihadisterne fra IS har erobret Tabqa-lufthavnen«, siger menneskerettighedsgruppen.

Ifølge gruppen er 346 IS-soldater dræbt i kampene siden tirsdag.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce