Demonstranter har dannet en menneskekæde langs slangen af buddhistiske munke.

Demonstranter har dannet en menneskekæde langs slangen af buddhistiske munke.

Internationalt

Protester breder sig i Myanmar

Munkene fører an i protesterne mod militærstyret i Myanmar. Studerende har tilsluttet sig demonstrationen.

Internationalt

Strømme af buddhistiske munke, nonner og aktivister bevæger sig lige nu gennem Myanmars hovedby Yangon.

Antallet af demonstranter vokser fra time til time og løber op i 100.000 ifølge demonstranternes egne vurderinger, skriver AP.

En præcis optælling er endnu ikke offentliggjort.

Studerende har tilsluttet sig demonstrationen Det er den største protestaktion i Myanmar - også kendt som Burma - siden 1988, hvor tusindvis af demonstranter blev slået ihjel, da militæret slog opstanden ned.

Menneskemasserne har ifølge AP netop passeret Rangoon University, som var arnested for protesterne i 1988, og har lavet en menneskekæde om munkene.

Flere studerende har ifølge øjenvidner tilsluttet sig skaren.

Vrede over undertrykkelse
Protesterne - som nu har varet i syv dage - blev sat i gang af utilfredshed med landets økonomiske situation og en vrede over en pludselig stigning i priserne på brændstof i sidste måned.

Men utilfredsheden bunder i lang tids vrede over et undertrykkende militærregime, som ifølge AP har brugt arrestationer og skræmmekampagner til at holde antallet af demonstranter nede.

En del af munkene bærer rundt på tiggerskåle med bunden i vejret, skriver AFP. Skålene bruges til at indsamle almisser, og munkene udtrykker dermed, at de nægter at tage imod donationer fra militæret.

Pres fra Kina

En sydøstasiatisk diplomat fortæller, at regimet er under pres fra naboen Kina, som ikke ønsker et sammenbrud og kampe mellem regimet og befolkningen.

»Regeringen i Myanmar tolererer demonstranterne og handler ikke mod munkene på grund af presset fra Kina. Beijing skal være værter for De Olympiske Lege næste sommer. Alle ved, at Kina støtter juntaen, så hvis regeringen handler, vil det smitte af på Kinas omdømme«, siger han.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce