Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: PETER DEJONG/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israel lemper restriktioner mod palæstinensere

50 vejblokader vil blive fjerne, så palæstinenserne kan bevæge sig friere, siger den amerikanske udenrigsminister Rice.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Palæstinensere skal kunne bevæge sig friere på Vestbredden.

Derfor vil Israel nu fjerne 50 vejblokader, oplyser den amerikanske udenrigsminister Condoleezza Rice under et besøg i landet.

»Israel har lovet at reducere forhindringer for adgangen til Vestbredden. Dette vil begynde med fjernelsen af omkring 50 vejblokader og øjeblikkelige forbedringer af grænseposter for at reducere ventetiden uden at gå på kompromis med sikkerheden«, står der ifølge Reuters i dokumentet fra det amerikanske udenrigsministerium.

Vil ikke fjerne store grænseposter Det er endnu uklart, hvilke blokader, der er tale om, men israelske embedsmænd har tidligere fortalt, at man ville fjerne 50 jordbunker, der blokerer veje på den besatte Vestbred og en eller to grænseposter.

På grund af sikkerhedsrisikoen har Israel afvist palæstinensernes krav om at fjerne store poster uden for byerne på Vestbredden.

Flere tiltag på vej

Israel har tidligere afgivet lignende løfter, som ikke er blevet efterlevet. Selv om de omtalte blokader skulle blive fjernet er der fortsat hundredevis af grænseposter, vejblokader og andre barrierer på Vestbredden.

Israelske embedsmænd siger, at der er andre israelske tiltag på vej for at bakke op om den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas' fredsbestræbelser. Blandt andet vil man skabe et nyt palæstinensisk kvarter ved Vestbredsbyen Ramallah.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden