Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
NOUSHA SALIMI/AP
Foto: NOUSHA SALIMI/AP

Bygningen, hvor den danske organisation Rehabilitrings- og Forskningscentret for Torturofre holdt til, blev i nat ramt af et missil i Gaza By. Billedet er fra Dubai, hvor demonstranter protesterer mod israelernes bombning af Gaza.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskstøttet center smadret i Gaza

En bygning, hvor en dansk organisation holdt til, er blevet bombet af israelske F 16-fly. Ingen opholdt sig i bygningen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske organisation, Rehabilitrings- og Forskningscentret for Torturofre, RCT, er blevet ramt af et missil i det centrale Gaza.

Bomben ramte den fire-etager høje bygning klokken 2 i nat, da der ingen - udover en vagt, som slap uskadt - var i bygningen.

I dagtimerne opholder der sig normalt mindst 30-50 mennesker i bygningen, og de er primært ansat af organisationen Gaza Community Mental Health Programme.

Uheldigt tidspunkt RCT har samarbejdet med organisationen, der er grundlagt og ledet af menneskerettighedsforkæmperen Eyad El Sarraj, siden 1994 med officiel dansk støtte fra Danida.

Den palæstinensiske hjælpeorganisation har et bredt socialt program, som blandt andet er rettet mod børn og kvinder.

Danske RCT samarbejder primært med organisationen om tidligere fanger fra israelske fængsler.

»Det er meget uheldigt, at det sker lige nu, hvor der er stor brug for os«, siger kommunikationskoordinator Tue Magnussen til politiken.dk.

Ligger tæt på politistation

Gaza Community Mental Health Programme og RCT er kendt som politisk uafhængige og har intet samarbejde med hverken Hamas eller Fatah.

Derfor kan Tue Magnussen kun forestille sig, at bygningen blev ramt, fordi den ligger 70 meter fra en politistation.

Sammen med andre danske hjælpeorganisationer vil RCT nu opfordre den danske regering til at lægge pres på Israel for at få landet til at »opgive belejringen af Gaza«.

»Det sidste års begivenheder har skabt helt urimelige forhold for hjælpeorganisationer, og det er kun blevet forstærket af det her«, siger Tue Magnussen.

Det videre arbejde vil nu foregå fra alternative klinikker i Gaza.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden