Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Den amerikanske præsident Barack Obama har allerede holdt de indledende møder med Egyptens præsident Hosni Mubarak.
Foto: GERALD HERBERT/AP

Den amerikanske præsident Barack Obama har allerede holdt de indledende møder med Egyptens præsident Hosni Mubarak.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En milliard muslimer følger Obamas tale

Den amerikanske præsident taler i dag til den muslimske verden i et forsøg på at reparere USA's plettede ry i Mellemøsten.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end én milliard muslimer verden over vil følge USA's præsident Barack Obamas tale ved middagstid i den egyptiske hovedstad Kairo.

Obama er på besøg i Mellemøsten i et forsøg på at rette op på det problematiske forhold mellem de to parter.

Hans ønske er at lave en koalition af muslimske regeringer, som vil støtte hans kamp for at genoplive de strandede fredsforhandlinger i Mellemøsten og hjælpe USA med at bremse Irans atomprogram, som Teheran siger er fredeligt, men Vesten mener er et forsøg på at producere bomber.

Vil forklare politikken i Irak og Afghanistan Embedsmænd siger ifølge Reuters, at Obama i sin tale grundigt vil behandle de emner, som har »ført til spændinger mellem USA og den muslimske verden«, heriblandt vil han forklare politikken i forhold til Afghanistan og Irak.

»Vi har diskuteret, hvordan vi skal bevæge os fremad på en konstruktiv måde for at bringe fred og fremtidsudsigter til folket i regionen«, sagde Obama efter en samtale med den egyptiske præsident Hosni Mubarak, som har ledet Egypten siden 1981.

»Jeg understregede for ham, at USA er forpligtet til at arbejde i et partnerskab med lande i regionen, så alle folk kan imødekomme deres ambitioner«, sagde han før han drog til en moske i et kvarter, som er fuldt af islamisk arkitektoniske seværdigheder.

En tale er ikke nok

Obama anerkender, at det tager mere end en tale at få genforenet USA og den muslimske verden, og den øverste leder af USA ærkefjende Iran, Ayatollah Ali Khamenei, siger i samme spor i en tale rettet mod USA, at landet »dybt hadet«, og at kun handling, ikke slogans, kan ændre dette.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden