Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FARHAD BERAHMAN/AP
Foto: FARHAD BERAHMAN/AP

Resultatet af det iranske valg har fået i tusindvis af iranere på gaden i protest. Senest i går, hvor flere blev dræbt. 'Det var en udvælgelse. Ikke et valg', står der på banneret i forgrunden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Irans ledere giver sig: Tæller stemmerne igen

I et forsøg på at dulme den eskalerende uro i gaderne er Irans ledelse parat til at tælle stemmerne fra fredagens valg om.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stemmerne skal tælles en gang til efter fredagens omstridte valg i Iran.

Irans øverste lovgivende organ, Vogternes Råd, siger, at omtællingen kan betyde ændringer i antallet af kandidaternes stemmetal.

Dog bliver ikke samtlige stemmer genoptalt - kun de steder, hvor der har været problemer, vil stemmer blive talt for anden gang.

Mousavi optimistisk Den siddende præsident, Mahmoud Ahmedinejad, vandt ifølge de officielle tal valget med 63 procent af stemmerne – et resultat, som siden har drevet tusindvis af unge demonstranter på gaden, som støtter den reformvenlige Mir Hossein Mousavi.

Mousavi har appelleret til rådet om at annullere valget, men har ifølge Reuters sagt, at han ser optimistisk på omtællingen.

Protesterne i Teherans gader har været de største siden den islamiske revolution i 1979. Der er planlagt flere protestdemonstrationer senere i dag fra både Ahmedinejads tilhængere og Mousavi-støtter.

LÆS MERE:Valgets tabere demonstrerer i Teheran

SE FOTOS:Demonstration i Teheran ender blodigt

Klager fører til undersøgelse

Indtil videre meldes syv mennesker døde under urolighederne, og mange flere er blevet såret.

LÆS MERE:Syv dræbt i Teherans kaos

Allerede i går sagde Irans øverste magthavere, Vogternes Råd, at man ville undersøge, om valget var foregået som det skulle. Udmeldingen kom efter at blandt andre Mousavi havde indgivet en officiel klage over valgresultatet.

LÆS MERE:Klager tvinger Irans magthavere på banen

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden