Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Tragedie. Spørgsmålet om, hvad der gik galt giver genlyd i Tyskland, efter at mindst 19 mennesker i går mistede livet efter en massepanik ved musikfestivallen Love Parade.
Foto: CLEMENS BILAN/AP

Tragedie. Spørgsmålet om, hvad der gik galt giver genlyd i Tyskland, efter at mindst 19 mennesker i går mistede livet efter en massepanik ved musikfestivallen Love Parade.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskland vågner til 19 døde, 342 sårede og spørgsmålet: Hvordan kunne det ske?

Dødstallet stiger efter katastrofe på Love Parade i Duisburg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskerne vågner til morgen op til en tragedie.

Mindst 19 blev dræbt og 342 såret, da der i går eftermiddag udbrød massepanik i en tunnel ved hovedindgangen til den årlige festival Love Parade i byen Duisburg i det vestlige Tyskland.

LÆS OGSÅ

Ifølge politiet var 1,4 millioner mennesker samlet til technofestivallen, som ikke umiddelbart blev standset, da sikkerhedsmyndighederne frygtede, at en pludselig lukning kunne sætte gang i endnu en panikbølge.

»Der var tusinde mennesker i tunnellen. Alt for mange i hvert fald. Folk faldt om på stribe. Og politiet sendte flere og flere folk ind i tunnellen fra begge sider«, fortæller festivalgæsten Mario til lokalavisen Der Westen.

»De, der faldt om, blev direkte trampet ned. Vi var allesammen bange«, siger hans ven Stefan.

Efter tragedien dunkede musikken igen, og folk dansede videre - uvidende om, hvad der netop var sket. Sent i aftes lukkede arrangørerne så festivallen.

TIP OS

»Der var bunker af sårede på jorden, nogle blev genoplivet, andre var døde og dækket til med et klæde. Der var alt for mange om eftermiddagen, alle ville ind«, siger den 18-årige festivalgæst Isabel Schloesser til Reuters.

LÆS OGSÅ

Ifølge politiet havde man forsøgt at lukke tunnelindgangen omkring en halv time før kaos brød ud sidst på eftermiddagen.

Politiet lukkede flere områder, fordi der var for mange mennesker. Over højtalerne bad de folk om at vende om og gå tilbage i den anden retning, hvorfor, mener nogen, at der udbrød kaos i tunnellen, hvor folk kom fra begge ender.

Politiets udlægning er dog en anden:

»Det ser ud til at nogen prøvede at komme ind på området ved at klatre over en mur og faldt ned. Det er stadig en antagelse, men det kunne have forårsaget panikken«, siger indsatsleder Wolfgang Rabe til tv-stationen ARD.

Forløb skal undersøges

Mange af ofrene er ifølge Der Westen alvorligt såret, og flere er døde, efter at de er ankommet til hospitalet.

»Det er den største tragedie i vores by«, siger overborgmester Adolf Sauerland, og tragedien skal nu undersøges til bunds.

Da festivallen lukkede, hjalp 150 busser med at fragte gæsterne væk fra området.

Love Parade er en af Europas største elektroniske festivaller, og folk kom fra hele kontinentet - de fleste gæster var i alderen 18-25 år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden