Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Minde. Gina-Marie tænder - med hjælp fra sin far - et lys for de 19 ofre og mange tilskadekommende.
Foto: FRANK AUGSTEIN/AP

Minde. Gina-Marie tænder - med hjælp fra sin far - et lys for de 19 ofre og mange tilskadekommende.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Love Parade holdes aldrig igen

Arrangørerne vil aldrig igen holde Love Parade, efter at 19 i går mistede livet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tyske techno-festival Love Parade er for evigt et overstået kapitel.

I går omkom mindst 19 festivalgæster, mens 342 blev kvæstet, da der udbrød massepanik i en indgangstunnel til festivalpladsen.

»Love Parade har altid været en fredelig begivenhed og en glad fest, men vil for altid være overskygget af tragedien. Det er slut for Love Parade«, siger festivallens grundlægger, Rainer Schaller, på et pressemøde i byen Duisburg, hvor tragedien fandt sted.

LÆS OGSÅ

Techno-festivallen er en af de største af sin art og blev første gang afholdt i juli 1989. Siden er den blevet afholdt hvert år forskellige steder i Tyskland.

Myndighederne mødes i dag med spørgsmål om, hvordan det kunne ske, men gav meget få detaljer om, hvorfor hundredetusindvis af mennesker blev gennet gennem tunnellen.

Tyske medier melder at festivallen havde tiltrukket 1,4 millioner mennesker, men politiet kan endnu ikke bekræfte tallet.

FOTO

Vidner fortæller, at politiet på et tidspunkt lukkede den ene ende af tunnellen, fordi der var kommet for mange mennesker ind. Herefter bad de over højtalerne folk om at vende om og gå tilbage i den anden retning.

Men nu tyder det på, at den indgang, der skulle være lukket, alligevel ikke var det, og at folk var fortsat med at strømme ind, hvilket førte til panik i menneskemængden.

»På et tidspunkt sad folkemængden fast, sandsynligvis fordi alt var lukket oppe foran, og vi så, at de første mennesker lå på jorden«, siger øjenvidnet Udo Sandhoefer til AP.

Forældre kunne ikke få fat i deres børn

Byens myndigheder valgte i første omgang ikke at evakuere området af frygt for, at man ville sætte gang i endnu en panikbølge. Mange gæster fortsatte med at feste uden at vide, hvad der var sket.

Redningsfolk fortæller, at de blev forhindret i at hjælpe de tilskadekomne på grund af de mange mennesker.

Oven i dette forlyder det ifølge lokale medier, at mobiltelefon-nettet i Duisburg midlertidigt gik ned, så panikslagne forældre, som ikke kunne få fat i deres børn over telefonen, i stedet kørte til stedet for at lede efter dem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden