Foto: OLI SCARFF/AP
Internationalt

Online-protester blev dødsstødet for skandaleavis

News of the World oplevede massiv annonceflugt kort før lukning.

Internationalt

Lukningen af den skandale-ombruste tabloidavis News of the World kom på dagen, hvor mange af avisens hovedannoncerører trak sig fra avisens sider.

Over 20 af Storbritanniens største virksomheder valgte at droppe den 168-årige avis, og supermarkedskæden Sainsbury's og den britiske pendant til Matas, Boots, var i går blandt de seneste til at lægge avisen på is.

Vrede briter på Twitter og Facebook Reaktionen ser ifølge The Times blandt andet ud til at ske som en konsekvens af vrede briter, som i tusindvis har udtrykt deres vrede på blandt andet Twitter og Facebook.

Online-protesterne opstod, efter at en liste over News of the Worlds annoncekunder var blevet lagt på nettet. Folkene bag listen opfordrede til at sende Twitter-beskeder til virksomhederne for at udtrykke bekymring over avisens journalisters aktiviteter.

Videresendt af tusindvis

Listen ser ud til at i første omgang at være publiceret af den indflydelsesrige netside 'Mumsnet', som tilbød links til allerede forberedte beskeder, som folk kunne sende afsted til virksomhederne.

En typisk besked på Twitter lød:

»Kære (virksomhedens navn), vil du overveje din annoncering i News of the World, nu da vi ved, at de hackede Milly Dowlers telefon?«.

LÆS OGSÅ

Masseflugten begyndte tirsdag, da Ford Motor Company erklærede, at man ville fjerne sine annoncer fra News of the World på grund af anklager om, at avisen havde hacket sig ind på den myrdede pige Milly Dowlers telefonsvarer og slettet beskeder, som betød, at familien fejlagtigt troede, at hun stadig var i live.

Beskederne på Twitter blev hurtigt videresendt af tusindvis af mennesker.

Derudover meldte tusindvis af brugere sig ind i grupper på Facebook, som opfordrede læsere til at holde op med at købe avisen og til at boykotte virksomheder, som fortsatte med at annoncere i den.

Den sidste udgave af News of the World kommer på gaden på søndag.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden