Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN MEISSNER/AP
Foto: MARTIN MEISSNER/AP

Den tidligere bosnisk-serbiske general Ratko Mladic vil i næste uge blive tilset af et serbisk lægehold. Mladic skal for tredje gang i dag for Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spænding om Mladic' helbred før dagens retsmøde

Den krigsforbrydersigtede eksgeneral skal for retten for tredje gang.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Meldingerne om den bosnisk-serbiske eks-general Ratko Mladic' helbred har i de seneste uger sat sit præg på den internationale nyhedsstrøm.

Derfor er observatører spændt på at se Mladics tilstand, når han i dag for tredje gang skal for domstolen i den hollandske by Haag under de indledende høringer ved Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

LÆS OGSÅ

Her vil han i dag blive bedt om at forholde sig til anklager om mordene på over 30 muslimer i Bisnia i det sydvestlige Bosnien i juli 1995.

Anklaget for Srebrenica-massakre
Mladic, som blev anholdt i Serbien i maj, er anklaget i 11 sager om krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab under krigen i Bosnien fra 1992 til 1995.

Den tidligere general er blandt andet anklaget for at stå bag henrettelsen af over 7.000 muslimske drenge og mænd i østbosniske enklave Srebrenica. Massakren beskrives som den værste enkeltstående ugerning siden Anden Verdenskrig.

I sidste uge bekræftede domstolen, at Mladic, som også går under navnet 'Slagteren fra Bosnien', havde modtaget medicinsk behandling for en unavngiven lidelse - angiveligt lungebetændelse.

Klager over dårligt helbred

Den 69-årige bosnisk-serbiske general har under de første retsmøder klaget over dårligt helbred og bedt om udskydelse af sagen, fordi han ikke mente, at han og hans forsvarere havde fået nok tid til at gennemlæse de mange dokumenter i sagen.

Flere gange har Mladic sagt, at han er en meget syg mand, og hans forsvarere har tidligere hævdet, at deres klient er for syg til at gennemføre en retssag, der formentlig vil strække sig over flere år.

Ifølge AFP vil et serbisk lægehold i næste uge besøge Mladic, som har bedt om at blive tilset af serbiske læger.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden